Yo-Zuri Pata Pata

2 min read

PRM / Broj 14 / Listopad / Studeni / Prosinac / 2016.

Pata Pata skosavice izrađene su sa Ultra Shape Body dizajnom, odnosno glava im je upečatljivo sužena u odnosu na ostale skosavice, što im smanjuje otpor i omogućava lakše odmake u stranu prilikom skosanja.

Sezona liganja polako se zahuktava, a informacije o sve većem broju liganja dolaze nam sa svih dijelova Jadrana. Naravno, još uvijek je riječ o malim ”ljetnim” lignjama, no s obzirom da se love daleko bolje nego prošle godine možemo se nadati da ćemo imati dobru sezonu! A kako se sezona približava, tako kreće i nabavka prijeko potrebnih skosavica.

Iako na tržištu ima doista mnogo proizvođača skosavica, Yo-Zuri je oduvijek bio i uvijek će biti najomiljeniji brend na našim prostorima. A dečki iz Yo-Zurija doista rade sve kao bi opravdali svoje ime pa su tako ove godine izbacili sasvim novi model skosavice na kojem su radili doista dugo i koji će po svemu sudeći biti hit u nadolazećim godinama!

Riječ je o skosavici s pomalo smiješnim imenom Pata Pata Q u koju su ugrađena neka od najnovijih tehničkih rješenja japanskih inženjera. Kad primimo ovu skosavicu u ruke, prvo što ćemo primijetiti su silikonske ”perajice” umjesto dosadašnjih tradicionalnih pernatih – i baš je u tim perajama jedna od glavnih fora Pata Pata skosavica! Naime, poduzetni Japanci su shvatili da bi dodavanjem pametno dizajniranih i smještenih peraja od izuzetno mekanog i otpornog silikona skosavici mogli dodati jedan sasvim novi element koji dosad nisu imale – vibraciju. Naime, tijekom povlačenja skose ove perajice proizvode vibraciju baš kao što bi ih proizvodila prava riba, i taj dodatni podražajni element definitivno je veliki pomak u privlačenju pažnje lignjama. Kako bi ova vibracija još jače došla do izražaja, Pata Pata skosavice napravljene su sa Ultra Shape Body dizajnom, odnosno glava im je upečatljivo sužena u odnosu na ostale skosavice, što im smanjuje otpor i omogućava lakše odmake u stranu prilikom skosanja. Dodan je i ”snagless” uteg, odnosno uteg dizajniran kako ne bi zapinjao, a usto i omeđen debelom žicom koja dodatno reducira šanse za zapinjanje. Krunica je standardno savršeno oštra i čvrsta, kako to Japanci obično i rade, a Pata Pata skose proizvode se u veličini 2.5 (10g, 5m/s) i 3.0 (14.5, 3.5m/s) i u širokoj paleti pažljivo dizajniranih boja.

Chris standing up holding his daughter Elva

Skose smo uzeli, otišli na more, isprobali i – ulovili! Lignje su još male, no za koji mjesec situacija će se drastično promijeniti, a Pata Pata će nam definitivno donijeti lignju više!

Veleprodaja i distribucija za Hrvatsku

BBS Sport d.o.o.
Ured – veleprodaja:
Maksimirska 129/7
Tel. ++385 1 23 03 435
Fax. ++385 1 23 12 475
www.bbs-sport.hr
e-mail: [email protected]
www.ribolovnipribor.hr

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana