Izrada varalica – DOK silikonci

4 min read

PR / Broj 36 / Ožujak / 2011.

Piše: Dalien

Nikad nisam bio posebno zainteresiran za izradu vlastitih varalica, no jako cijenim ljude koji to žele i znaju. Vjerujem da je poseban užitak uloviti ribu na nešto što si sam stvorio. Kada netko svoj talent i trud pretvori u kvalitetan mamac i uz to uspije razviti tehnologiju i logistiku za komercijalno isplativ proizvod, to je vrijedno poštovanja.

U Hrvatskoj postoji relativno malo proizvođača ribolovnih mamaca, no jedan od tih hrabrih i poduzetnih ljudi je Milan Pocrnja-Dok koji trenutno u svom Dok`s Choice obrtu proizvodi jerkove, drvene voblere i silikonce. Zadnjeg vikenda u veljači se pružila prilika da ga posjetim u Vinkovcima i usput zamolim da čitateljima Praktičnog ribolova otkrije način na koji nastaju njegove varalice. U Vinkovce sam stigao u subotu kada zaposlenici Dok`s Choice imaju slobodan dan ili mogu po želji odrađivati neke svoje zamisli u radioni. Hidraulični veliki kalup i električna mješalica silikona nisu radile, no Dok mi je izašao u susret i “ručno” prikazao proces nastajanja silikonaca.

U slijedećem broju ćemo opisati nastajanje voblera i jerkova….

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana