Kako napraviti „ljutu tunu“ i uloviti zimskog šarana

3 min read

PR / Broj 11 / Veljača / 2009.

Začinite tunu ljutom paprikom i pokrenite zimskog šarana iz hibernacije

Napisao i snimio: Praktični RIBOLOV

Ovaj tek 2 cm dugački stick može vam donijeti vrhunski ribolov na hladnoj vodi. U ovo doba godine većina voda je još uvijek hladna i većina šaranaša (je poput šarana) utonula u svojevrsnu hibernaciju, a riba u podmetaču im se čini samo kao lijepa uspomena. No ne mora biti tako. Šarani se u ovo doba ipak hrane, iako to rade u mnogo kraćem vremenu i sa mnogo dužim razmacima nego ljeti. Da biste bili uspješni, morate im ponuditi mamac koji će ih zainteresirati.

Ovaj mjesec vam donosimo jednu ideju čime pokrenuti lijenog šarana iz hibernacije. Njegov obrok je ovaj put tuna začinjena ljutom paprikom, napunjena u tek 2 cm dugi PVA stick. Kada ga napravite i zabacite na pravo mjesto, ovaj mali štapić će se otopiti, oslobađajući snažan trag hrane u vodu oko sebe. Male čestice hrane iz sticka dugo će ostavljati trag u vodi. U ovakvoj prezentaciji je dobro isprobati različite mamce. Mi smo koristili boile na bazi Bloodworma, no u hladnom dijelu godine par zrna dobro nadipanog umjetnog kukuruza mogu donijeti akciju.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana