DP Seniori i Seniorke

3 min read

Piše: Arsen

JOSIP TADIN I TEA SIKIRIĆ NAJUSPJEŠNIJI

PŠRD “ARBUN” iz Makarske bio je domaćin Državnog prvenstva za seniore i seniorke u lovu štapom sa obale od 21.10 -23.10.2022. 24 natjecatelja i natjecateljica su se borili za naslov državnog prvaka i prvakinje, a neki od njih su pokušali održati status reprezentativca ili steći pravo na razigravanje za reprezentaciju.

Ribolovne zone su bile plaža u Tučepima i gradska plaža u Makarskoj.

Prvog je dana ribolova puhalo jako jugo šta je ometalo dosta takmičare na plaži u Tučepima tako da su ulovi bili dosta skromni.Lovili su se cipli, lice, knezi, iglice i koji arbun. Vjetar je ometao daleka zabacivanja tako da je većina natjecatelja lovila blizu obale na tanke predveze malim plutajućim dodacima na koje su se lovili cipli,lice i koja iglica.

Chris standing up holding his daughter Elva

U takvim vremenskim uvjetima najbolje se snašao Igor Lakić iz ŠRD “ZUBATAC” Zadar među seniorima i Vesna Pribilović iz SRU “PODLANICA” iz Biograda na Moru.

Za drugi dan natjecanja vremenska prognoza je bila puno povoljnija. Međutim ulovi su i drugog dana bili skromni tako da nije bilo ulova preko 1000 grama.

Nakon dva dana ribolova najuspješniji među seniorima je bio Josip Tadin iz KŠR “NEBOJSIJA” Kaštel Kambelovac ispred Davida Pinezića iz SRK “MEDUZA” Rovinj, dok je treći bio Dubravko Pejdo iz ŠRD “ZUBATAC” Zadar.

U ekipnoj konkurenciji zlato je osvojila ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar 2 ( Nino Jukić i Igor Lakić ),druga je bila ekipa SRK “MEDUZA” Rovinj ( Alen Bilić i David Pinezić ),dok je treća ekipa KŠR “NEBOJSIJA” Kaštel Kambelovac ( Josip Tadin i Jure Dragun).

REZULTATI POJEDINAČNO

1.JOSIP TADIN – KŠR “NEBOJSIJA” K.Kambelovac 3 neg.bodova
2.DAVID PINEZIĆ – SRK “MEDUZA” Rovinj 7 neg.bodova
3.DUBRAVKO PEJDO – ŠRD “ZUBATAC” Zadar 10 neg.bodova

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

REZULTATI EKIPNO

1.ŠRD “ZUBATAC ” Zadar 2 ( Nino Jukić i Igor Lakić)
2.SRK ” MEDUZA” Rovinj ( Alen Bilić i David Pinezić)
3.KŠR ” NEBOJSIJA” K.Kambelovac

Među seniorkama svoju dominaciju je potvrdila Tea Sikirić iz ŠRD “ZUBATAC” Zadar, ispred Vesne Pribilović iz SRU “PODLANICA” Biograd na Moru,dok je treća bila Veronika Kirinčić iz SRD ” VELA STEN ” Čižići na otoku Krku.

U ekipnoj konkurenciji prva tri mjesta su zauzele ekipe ŠRD “ZUBATAC ” iz Zadra.

REZULTATI POJEDINAČNO

1.TEA SIKIRIĆ- ŠRD “ZUBATAC” Zadar 3.neg.bodova
2.VESNA PRIBILOVIĆ -SRU “PODLANICA” Biograd na Moru 10 neg. bodova
3.VERONIKA KIRINČIĆ- SRD “VELA STEN” Čižići 10 neg.bodova

EKIPNI REZULTATI

1.ŠRD “ZUBATAC” Zadar 2 – (Tea Sikirić i Kristina Štrbac)
2.ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 – ( Ardena Bajlo i Estera Bajlo )
3.ŠRD “ZUBATAC” Zadar 3 – ( Gordana Sikirić i Vesna Švenjak )

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana