HRVATSKA RIBOLOVNA LIGA ZA ŽENE

2 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: FACEBOOK I ŽELJKO MACANIĆ

Poslije prva dva kola u vodstvu Drava Donji Mihaljevec

SVETI MARTIN NA MURI (11. i 12. 5.) – Najbolje seniorke Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak krenule su prošli tjedan s nadmetanjima u jedinstvenoj Hrvatskoj ligi u lovu ribe udicom na plovak. Ove godine za naslov prvakinja Hrvatske i ulazak u reprezentaciju nadmeće se osam ekipa seniorki. Prva dva kola seniorke su odlovile u subotu i nedjelju na staroj Muri u Žabniku. U prvom kolu bljesnula je ekipa Piškora iz Zagreba (Sanja Macanić, Ivona Majsec, Antonija Stančin), koja je osvojila prvo mjesto sa 5 bodova. Drugo mjesto osvojile su članice ekipe Drava Donji Mihaljevec sa 7 bodova, dok su treće bile Koprivničanke sa 9 bodova. Lanjske prvakinje Hrvatske, dakle još aktualne prvakinje Hrvatske, članice Linjaka iz Velikog Bukovca u prvom su kolu bile četvrte sa 16 bodova, a u drugom pete. U prvom kolu prvakinja staze je bila Sanja Oreški iz ŠRD Koprivnica, koja je u svom sktoru ulovila 5709 grama ribe.

U drugom kolu, dan kasnije na staroj Muri slavila je ekipa Drave Donji Mihaljevec (Natalija Maglov, Marijana Mutak, Sara Strbad) sa 6 bodova. Drugo mjesto osvojile su Koprivničanke sa 8 bodova, dok su treće bile članice ekipe Rak Rakitje Topfishing Garbolino sa 11 bodova. Prvakinja staze u drugom kolu je bila Adriana Komorski (Linjak Veliki Bulovec), koja je u sektoru ulovila 4559 grama ribe.
Stara Mura, kao Stara Mura i ovaj se put pokazala kao zahtijevna voda puna iznenađenja na kojoj se lovilo direktašima i štekom,prvenstveno sitna bijela riba.

S drugim mjestom u prvom i prvim mjestom u drugom kolu ekipa Drave Donji Mihaljevec se nalazi na čelu prvenstvene tablice uoči nastavka prvenstva krajem svibnja. Treće i četvrto kolo prvenstva Hrvatske za seniorke na rasporedu je 25. i 26. svibnja na Bosutu u Trbušancima.
Spomenimo da je oba kola sudački dio posla kao vrhivni sudac uspješno odradio Vladimir Zrna.

Chris standing up holding his daughter Elva

TABLICA

  1. Drava Donji Mihaljevec 3
  2. Koprivnica 5
  3. Piškor Zagreb 7
  4. Rak Rakitje Topfishing Garbolino 8
  5. Linjak Veliki Bukovec 9
  6. Ivanec 11
  7. Štuka Poljanski Lug 13
  8. Diver Ljubeščica 16

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana