DP U-21 brod

2 min read

Piše: Arsen

TOMAS LUKARIĆ I KRČKA LOVRATA NAJBOLJI

KŠR “ULJANIK” iz Pule bilo je domaćin Državnog Prvenstva za kategoriju U-21 u lovu štapom iz usidrene brodice u razdoblju od 3.5- 5.5.2024. Na natjecanju je bilo prisutno 24 natjecatelja iz raznih klubova Hrvatske među kojima se tražio državni prvak za 2024. godinu i kandidati za popunu reprezentacije za 2025.godinu.

Što se tiče zone lova, ona je obuhvaćala akvatorij od Rta Muzil pa prema jugu, sve do uvale Valmižeja.
Lovilo se na dubinama do nekih četrdesetak metara. Najčešći ulovi su bili arbuni, fratri, gire i batoglavci. Kao mamac su se koristile dagnje, lignje i kozice. Predvezi su bili dugački do 70 cm izrađeni od fluorocarbona,udice veličine od 6 do 10. Koristili su se štapovi sa izmjenjivim vrhovima najčešće dužine od pet metara.

Prvog dana ribolova je vrijeme u početku bilo povoljno, a kasnije je umjereni sjeverozapadnjak ometao natjecatelje. Drugog dana natjecanja vrijeme je bilo idealno za ribolov.
Nakon prvog ribolovnog dana u vodstvu je bio Dominik Ferjančić ( ŠRD “ZUBATAC” Zadar ) koji je ulovio 106 primjeraka teških 6224 grama.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Drugog dana ribolova ulovi su bili znatno slabiji, tako da je došlo do promjena u konačnom poretku i faktor sreće je bio presudan. Najuspješniji je na kraju bio Tomas Lukarić (ŠRD “LOVRATA” Krk), drugi je bio Petar Pobar (ŠRK “IĆIĆI” Ićići), dok je treće mjesto zauzeo Dominik Ferjančić (ŠRD “ZUBATAC” Zadar).
U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je zauzela ekipa ŠRD “LOVRATA” Krk ( Leon Bajčić i Tomas Lukarić ), druga je bila ekipa ŠRK “IĆIĆI” Ićići (Donatello Meak i Petar Pobar), dok je treća na kraju ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar ( Dominik Ferjančić i Borna Benić).


Najveću ribu natjecanja je ulovio Dominik Ferjančić,i to pagara teškog 395 grama.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. TOMAS LUKARIĆ (ŠRD “LOVRATA” Krk)
  2. PETAR POBAR (ŠRK “IĆIĆI” Ićići)
  3. DOMINIK FERJANČIĆ – (ŠRD”ZUBATAC” Zadar)

EKIPNI REZULTATI

  1. ŠRD “LOVRATA” Krk (Leon Bajčić i Tomas Lukarić)
  2. ŠRK “IĆIĆI” Ićići (Donatello Meak i Petar Pobar)
  3. ŠRD ” ZUBATAC” Zadar (Dominik Ferjančić i Borna Benić)

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana