HRVATSKA ŠARANSKA LIGA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: HRVATSKA ŠARANSKA LIGA

Rak Rakitje Prowess prvak Hrvatske

ZAGREB (30. 6. – 2. 7.) – U posljednjem kolu Hrvatske šaranske lige, održanom na jezeru Finzula, pala je odluka o ovogodišnjem prvaku Hrvatske u šaranskom ribolovu. Zahvaljujući boljem plasmanu i osvojenom drugom mjestu vodeću ekipu UŠRIDDRH Korda Hrvatska na čelu tablice istisnula je ekipa Rak Raitje Prowess i tako osvojila državno prvenstvo sa 13 bodova. Boje Raka branili su: Igor Hren, Dominik Grgac, Alen Prajs i kapetan Dražen Jagarčec.

U dosadašnjme tijeku prvenstva šaranaši Raka osvajali su šesto, prvo, četvrto i drugo mjesto. Drugoplasirana ekipa, do četvrtog kola vodeća, UŠRIDRRH Korda Hrvatska poslije drugog, sedmog i drugog mjesta u četvrtom kolu je bila treća i tako sa 14 bodova osvojila na kraju drugo mjesto u Hrvatskoj. Treće mjesto osvojila je ekipa Zaprešić Fox CRO sa 18 bodova, koja je u četvrtom kolu na Finzuli bila prva i tako skočila do treće pozicije na prvenstvenoj tablici. Četvrto mjesto osvojia je ekipa Slavonac Lipik, pa će tako zajedno s prvoplasirane tri ekipe biti reprezentacija Hrvatske na predstojećem svjetskom šaranskom prvenstvu u Francuskoj.

U četvrtom kolu, dakle slavila je ekipa Zaprešić Fox CRO sa 628,13 kg ulovljene ribe među kojom je bio i šaran od 20,92 kg. Drugo mjesto osvojila je ekipa Rak Rakitje sa 572,41 kg, a treće UŠRIDRRH Korda Hrvatska sa 564,73 kg. Četvrto mjesto osvojila je ekipa Biru Šaran sa 527,38 kg ribe, među kojom je bio i najveći ulov kola, šaran od 21,05 kg. Peto mjesto je osvojila, iz kola u kolo sve bolja ekipa Slavija Severin C&R sa 473,61 kg, koja je i u ukupnom poretku osvojila peto mjesto. Za malo, za dva boda, promaklo je dečkima iz Severina mjesto u reprezentaciji.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

U četvrtom kolu ukupno je ulovljeno gotovo pet tona ribe. Točno 4.927,23 kg koliko je ukupno težio 481 komad amura i šarana prosječne težine 10,24 kg.

Spomenimo da posljednje četiri ekipe napuštaju Prvu šaransku ligu, a umjesto njih u društvo najboljih ulaze najbolje plasirane ekipe iz dviju drugih šaranskih liga Hrvatske.

TBALICA HŠL

 1. Rak Raktije Prowess 13
 2. UŠRIDRRH Korda Hrvatska 14
 3. Zaprešić Fox CRO 18
 4. Slavonac Lipik 24
 5. Slavija Severin C&R 26
 6. Piškor 2BA Interland 28
 7. UZPŠR Ulovi i pusti 29
 8. Šaran Našice 1 CCB 30
 9. Piškor 1 32
 10. BIRU Šaran 38
 11. Peščenica CT Mivardi 39
 12. Šaran Našice 2 41
 13. Jastrebarsko 42
 14. Šaran Našice 3 46

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana