HRVATSKA FEEDER LIGA

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: HRVATSKA FEEDER LIGA

Pobjeda Čakovčana

BANOVA JARUGA (5. i 6. 11. 2022.) – Devetim i desetim kolom, u subotu i nedjelju, završilo je ovogodišnje izdanje Hrvatske feeder lige. Liga je bila neizvjesna sve do samog kraja, pogotovo u borbi za pojedinačni naslov prvaka Hrvatske, tako da je doslovce, sve odlučeno u zadnja dva kola na jezeru Banova. Ovogodišnje prvenstvo Hrvatske u feeder ribolovu bilo je veoma naporno. Jedanaest najboljih ekipa Hrvatske u feeder ribolovu startalo je 14. svibnja kolom na jezeru Skresovi u Garešnici, a potom su kola lige lovljena na Selnici, Rakitju, te četiri puta na jezeru Banova Jaruga, gdje je u nedjelju, 6. studenog održano zadnje, deseto kolo.

Na Banovskom jezeru u petom kolu prvo mjesto osvojila je ekipa TSH Matchfishing Čakovec, dok je u šestom kolu bila druga, iza veoma raspoloženih feederaša Smuđa iz Draškovca. Ove godine ove dvije ekipe dominirale su veći dio prvenstva i na kraju su se zasluženo i našle na čelu prvenstvene tablice. S bodom prednosti naslov prvaka Hrvatske u feeder rbolovu osvojila je ekipa TSH Matchfishing Čakovec. Čakovčani su ukupno osvojili 29 bodova. Tijekom prvenstva dva puta su bili prvi, četiri puta drugi, dva puta reći, te jednom četvrti i deveti. Drugo mjesto osvojila je ekipa Smuđ Draškovec sa 30 bodova, dok je treća bila ekipa Šaran Zaprešić Petar Šport sa 34 boda.

Spomenimo da je u petom kolu na jezeru Banova najbolji rezultat na stazi ostvario Alan Perko, prva udica ekipe TSH Matchfishing Čakovec. Perko, inače svjetski prvak u lovu ribe udicom na plovak, pokazao se je i kao vrhunski natjecatelj u feeder ribolovu. U petom kolu ulovio je 11710 grama ribe. Uostalom čakovačka ekipa u lovu ribe udicom na plovak, za koju Perko također lovi, ove godine je ponovo ponijela nalsov prvaka Hrvatske kao najbolja u Prvoj plovkaroškoj ligi Hrvatske.

Chris standing up holding his daughter Elva

U šestom kolu feeder lige najbolji na stazi banovskog jezera bio je Luka Florijanić, član Smuđa iz Draškovca, koji je u svom sektoru ulovio 10410 grama ribe.

U konačnom pojdinačnom portku prvenstva Hrvatske u feeder ribolovu ove godine je slavio izvrni natjecatelj Dalibor Markotić, član Šaran Petar Športa iz Zaprešića. Tijekom prvenstva bio je stalno na čelu prvenstvene tablice. U prva tri kola bio je drugi, pa u sljedeća tri kola treći, pa onda prvi i drugi u sektoru. U zadnja dva kola na Banovoj s četvrtim i sedmim mjestom doveo je u pitanje svoju poziciju s obzirom da ga je izvrsnim nastupima u zadnja dva kola sustigao Luka Florijanić, član Smuđa iz Draškovca, koji je bio drugi i prvi u devetom i desetom kolu prvenstva. Oba natjecatelja su na kraju osvojila po 29 bodova, no zahvaljujući ukupno većoj ulovljenoj kilaži ribe naslov prvaka Hrvatske zalsuženo je ponio Markotić. Treće mjesto u ovogodišnjem prvenstvu s 31 bodom osvojio je Marijan Bakula, član Šaran Zaprešić Petar Športa. Uz njih mjesto u feeder reprezentaciji Hrvatske izborili su i četvrto i peto plasirani u ligi Antonio Horvatić, TSH Matchfishing Čakovec sa 34 boda i Alan Perko, TSH Matchfshing sa 35 bodova, te kao rezerva Marko Sraga, Smuđ Draškovec sa 36 bodova.

TABLICA FEEDER LIGE 2022.

  1. TSH Matchfishing Čakovec 29
  2. Smuđ Draškovec 30
  3. Šaran Zaprešić Petar Šport 34
  4. Čakovec Interland 46
  5. Varaždin Interland Van den Eynde 48
  6. Klen Colmic Sveta Marija 61
  7. Rak Raktije 66
  8. Jastrebarsko 77
  9. Odra Velika Gorica 81
  10. Korana Karlovac 87
  11. Deverika Draž 101

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana