RAZIGRAVANJE SENIORI I U-21- lov štapom iz usidrene brodice

2 min read

Piše: Arsen

Istarski grad Novigrad je bio domaćin razigravanja za seniore i U-21 u disciplini lov štapom iz usidrene brodice od 4-6.11.2022. Na ovom natjecanju imaju pravo nastupa reprezentativci koji nisu potvrdili status reprezentativca sa dobrim plasmanima na SP-u i na DP-u,i oni koji su se plasirali na DP-u među prvih pet pojedinačno,a nisu imali status reprezentativca.Kod seniora su bila slobodna dva mjesta u reprezentaciji,dok kod U-21 su tri natjecatelja mogli steći status reprezentativca

Seniori koji su razigravali su bili David Bajlo,Luka Gredičak, Nino Jukić (svi iz ŠRD “ZUBATAC” ZADAR), Darko Dvornik ( PŠD “ŠPINUT SPLIT ) i Siniša Budisavljević ( ŠRD “TUNERA ” JADRANOVO).Kod U-21 su to bili Teo Hajdaraj (ŠRD “KANTRIDA” RIJEKA), Luka Karabatić ( ŠRD ” GOF ” ROGOZNICA ), Tomas Lukarić ( ŠRU “LASTAVICA” MALINSKA ) i Luka Mužanović ( ŠRD ” ZUBATAC” ZADAR ).

Područje ribolova je bio akvatorij ispred Novigrada, na dubinama do 30 metara.Natjecanje su obilježili teški vremenski uvjeti,tako da se u petak prvi lov nije niti održao zbog jakog juga.U subotu je vjetar okrenuo na jaku buru pa su se održala dva lova u samom priobalju,dok je u nedjelju odrađen još jedan lov.Prva dva lova su obilježili skromni ulovi.Najviše su se lovili fratri i arbuni.U nedjelju je bura oslabila pa se otišlo loviti na bolje pozicije tako da su ulovi bili sasvim pristojni uz mnogo bugava,arbuna ,šaruna i batoglavaca.Koristili su se predvezi debljine do 0.20 m,dužine do 70 cm.Ješka je bila propisana,dagnja i lignja.

Nakon tri lova kod seniora David Bajlo i Luka Gredičak su “upali” u reprezentaciju,dok su kod U-21 to bili Teo Hajdaraj,Luka Karabatić i Tomas Lukarić.

POREDAK SENIORI

  1. DAVID BAJLO – 7 neg.bodova
  2. LUKA GREDIČAK – 7 neg.bodova
  3. NINO JUKIĆ – 9 neg.bodova
  4. DARKO DVORNIK – 10 neg.bodova
  5. SINIŠA BUDISAVLJEVIĆ – 12 neg.bodova

POREDAK U-21

  1. TEO HAJDARAJ – 6 neg.bodova
  2. LUKA KARABATIĆ – 7. neg.bodova
  3. TOMAS LUKARIĆ – 8. neg.bodova
  4. LUKA MUŽANOVIĆ – 9.neg.bodova

Seniori će nastupiti 2023. na SP-u baš u Novigradu, dok će U-21 pokušati doći do uspjeha u Irskoj.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana