RAZIGRAVANJE SENIORI I U-21- lov štapom iz usidrene brodice

2 min read

Piše: Arsen

POPUNJENE REPREZENTACIJE ZA 2024.GODINU

Istarski grad Novigrad je bio domaćin razigravanja za seniore i U-21 u disciplini lov štapom iz usidrene brodice od 15-17.12.2023. Na ovom natjecanju imaju pravo nastupa reprezentativci koji nisu potvrdili status reprezentativca sa dobrim plasmanima na SP-u i na DP-u, i oni koji su se plasirali na DP-u među prvih pet pojedinačno, a nisu imali status reprezentativca. Kod seniora je bilo slobodno jedno mjesto u reprezentaciji, dok su se kod U-21 pet natjecatelja borili za četiri slobodna mjesta.

Seniori koji su razigravali bili su Luka Gredičak (ŠRD “ZUBATAC” ZADAR), Darko Dvornik (PŠD “ŠPINUT” SPLIT ), Dilan Mileta (DSR “GALEB” Raša) i Luka Karabatić (ŠRD “GOF ROGOZNICA).
Kod U-21 natjecali su se Teo Hajdaraj (ŠRD”KANTRIDA” RIJEKA), Tomas Lukarić i Leon Bajčić ( ŠRD “LOVRATA” KRK ), Dominik Ferjančić( ŠRD ” ZUBATAC” ZADAR ) i Josip Taraš (RSK “GIRIČIĆ” K.Gomilica).
Područje ribolova je bio akvatorij ispred Novigrada, na dubinama do 30 metara. Natjecanje je prvoga dana ometala bura tako da se lovilo u priobalju u zavjetrini bez mogućnosti odlaska na bolje pozicije daleko od obale. Zbog toga su i ulovi bili skromni. Drugoga dana je vjetar oslabio i prave pozicije su dale odlične rezultate. Lovile su se gire, arbuni, fratri i koji rijetki knez i pirka. Koristili su se predvezi debljine do 0.20 mm, dužine do 70 cm.Ješka je bila propisana; natjecatelji su imali na raspolaganju dagnju, lignju i srdelu.
Nakon tri lova kod seniora Luka Gredičak je zauzeo jedino slobodno mjesto u seniorskoj reprezentaciji, dok su kod U-21 Teo Hajdaraj, Dominik Ferjančić, Tomas Lukarić i Josip Taraš osigurali nastup na SP-u iduće godine.

POREDAK SENIORI

  1. LUKA GREDIČAK – 4 neg.bodova
  2. DILAN MILETA – 7 neg.bodova
  3. DARKO DVORNIK – 7 neg.bodova
  4. LUKA KARABATIĆ- 12 neg.bodova

POREDAK U-21

  1. TEO HAJDARAJ – 6 neg.bodova
  2. DOMINIK FERJANČIĆ – 7. neg.bodova
  3. TOMAS LUKARIĆ – 9. neg.bodova
  4. JOSIP TARAŠ – 11.neg.bodova
  5. LEON BAJČIĆ – 12.neg. bodova

Ove dvije reprezentacije, će nastupiti u listopadu 2024. godine na SP-u u Irskoj.
Rogi!!!

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana