ČETIRI RIBOLOVNA TENORA

2 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: ŠTEFAN BRAJKOVIĆ

Plovkaroška egzibicija na Studvi

ŠID (29. i 30. ožujka) – Zahvaljujući garešničkom ribolovnom zaljubljeniku i poduzetniku Siniši Glavašu u Moroviću u Srbiji održan je egzibicioni ribolovni susret u lovu ribe udicom na plovak. Uspio je Glavaš na dvodnevnom ribolovu i druženju okupiti četiri „ribolovna tenora“ – vrhunska plovkaroša iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Na obali Studve, podno Vile Sunca, četiri „tenora“ odmjerili su snage sa četiri različite tehnike ribolova udicom na plovak.

Iz Srbije je nastupio dvostruki svjetski prvak, Goran Rdaović – Gica, koji je prezentirao svoje umijeće ribolova bolognese ribolova. Predstavnik iz Bosne i Hercegovine bio je Muris Džug, višestruki reprezentativac BiH i petoplasirani na svjetskom prvenstvu u Poljskoj, Muris je lovio match tehnikom. Poznati slovenski reprezentativac, Petar Dimitrovski lovio je štekom, dok je predstavnik iz Hrvatske, Marijan Jurić, inače višestruki reprezentativac Hrvatske, lovio kederaškom tehnikom, direktašima dužine do 5 metara.

Lijepa egzibicija na rijeci Studvi, nekih stotinjak metara od utoka Bosuta, pokazala je svu ljepotu plovkaroškog ribolova kroz četiri različite tehnike. Kederaj i ribolov direktašem ovaj se put pokazao najproduktivnijom trehnikom, pa je na kraju Marijan Jurić kederaškim piborom direktašima uspio vrijedno „natući“ najveću količinu ribe, oko 3.500 grama kedera. No, najveća riba pala je bolognese tehnikom. Goran Radović uspio je uloviti babušku tešku nešto više od pola kilograma, dok je Muris ulovio najveći broj krupnijih riba (desetak babuški) daleko od obale, match tehnikom.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Osim druženja, egzibicioni susret bio je mjesto razmjene iskustava, vodeći plovkaroša natjecatelja iz četiri zemlje, a susret je pratilo i više TV i novinarskih ekipa iz Srbije i Hrvatske.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana