DP +55

2 min read

Piše: Arsen

ZADRANIN IVAN JUKIĆ ZASLUŽENO DO POBJEDE

ŠRD “VIR” sa Vira bilo je domaćin DP-a za kategoriju Masters +55 koje se održalo u razdoblju od 20.10-23.10.2023. godine.
Natjecanje je okupilo najbolja 32 natjecatelja u Hrvatskoj u toj kategoriji, koji su ostvarili pravo nastupa na tom natjecanju kroz Županijska prvenstva. Lovilo se dva dana po pet sati; prvoga dana na zapadnom djelu otoka kod rta Vrulja i rta Rastovac,dok se drugi dan išlo na sjevernu stranu kod područja Slatina.
Što se tiče ribolova natjecatelji su lovili na srednjoj daljini i dosta daleko od obale snažnim zabačajima sa predvezima dužine oko 50 cm i debljine 0.16 – 0.20 mm. Dno je bilo kamenito, plitko, sa livadama posidonije. Mamac je bio propisan, a to su bile dagnje, lignja i coreano.Lovili su se knezi, špari,pirke, fratri,lumbraci i koji arbun.Vremenski uvjeti nisu bili idealni prvi dan jer je padala kiša koja je ometala natjecatelje.Drugoga dana je vrijeme bilo povoljnije. Unatoč svemu ulovi su bili zadovoljavajući.Tako je Osman Tabaković iz KŠR “ULJANIK” Pula prvoga dana ribolova maksimalno iskoristio svoju lovnu poziciju i sa 45 primjeraka teških 1972 grama preuzeo trenutačno vodstvo na natjecanju.
Drugoga dana je pobjedio Ivan Jukić (ŠRD “ZUBATAC” Zadar) i tako,kad se uzmu u obzir dvodnevni rezultati, zasluženo odnio pobjedu. Drugi je bio Mihajlo Skandović (ŠRD “LUBEN” Rijeka), dok je na trećem mjestu završio Osman Tabaković iz pulskog “Uljanika”.

U ekipnoj konkurenciji, najbolja je bila ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 (Mladen Bajlo i Ivan Jukić), ispred ekipe ŠRD “LUBEN” Rijeka (Mihajlo Skandović i Graciano Kuljanić), dok je treća bila ekipa RSK “GIRIČIĆ” K.Gomilica (Mario Kapov i Duško Rančić)
Najveću ribu natjecanja ulovio je Slobodan Naglić iz SRD “ZUBATAC” Lovran, i to oradu težine 283 grama.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. IVAN JUKIĆ- ŠRD “ZUBATAC” ZADAR 7 neg. bodova
  2. MIHAJLO SKANDOVIĆ -ŠRD “LUBEN” RIJEKA 8 neg. bodova
  3. OSMAN TABAKOVIĆ – KŠR “ULJANIK” Pula -9 neg. bodova

REZULTATI EKIPNO

  1. ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 (Mladen Bajlo i Ivan Jukić) – 3 neg. bodova

2.ŠRD “LUBEN” Rijeka (Graciano Kuljanić i Mihajlo Skandović) – 3 neg. bodova

Chris standing up holding his daughter Elva

3.RSK “GIRIČIĆ” K.Gomilica (Mario Kapov i Duško Rančić) – 6 neg. bodova

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana