PRVENSTVO HRVATSKE U SPIN RIBOLOVU UMJETNIM MAMCEM S OBALE

2 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: FACEBOOK

Poveo Hrvoje Kuzmić

SVETA MARIJA (27. i 28. 4.) – Krenula su nadmetanja i u jedinstvenoj hrvatskoj ligi u ribolovu predatora s obale umjetnim mamcem. Prva dva kola spin lige u ribolovu pastrve umjetnim mamcem s obale održana su na kanalu Sveta Marija, poznatoj „potkovi“. Ove godine za naslov prvaka Hrvatske i ulazak u reprezentaciju kroz osam kola nadmeće se 15 ribolovaca.
U prvom kolu briljirao je mladi hrvatski spineraš Karlo Rostaš, član Piškora iz Novog Zagreba koji je s 22 ulovljene pastrve ostvario odličan nastup i u četiri runde natjecanja uvjerljivo izborio prvo mjesto. U drugom kolu najbolji je bio veteran ovog natjecanja i višestruki reprezentativac Hrvatske Hrvoje Kuzmić, član koprivničke Šoderice. Kuzma je u drugom kolu u četiri gare ostvario najbolje plasmane s 20 ulovljenih pastrva. S odličnim nastupom u prvom kolu i osvojenim drugim mjestom i prvim u drugom kolu Kuzmić je u vodstvu i trenutno je na čelu prvenstvene tablice s 3 boda i 34 ulovljene pastrve, ispred Nikole Špoljara (Piškor Novi Zagreb) koji ima 10 bodova i 25 ulovljenih riba, dok je treći Mirko Hanžeković (Šoderica Koprivnica) isto sa 10 bodova, ali s 23 ulovljene ribe.
Prvenstvo se nastavlja početkom svibnja, 4. i 5. 5. kada su na rasporedu treće i četvrto prvenstvemo kolo na rijeci Sutli u Klanjcu.

TABLICA LIGE

(prvih deset)

  1. Hrvoje Kuzmić, Šoderica Koprivnica 3
  2. Nikola Špoljar, Piškor Novi Zagreb 10
  3. Mirko Hanžeković, Šoderica Koprivnica 10
  4. Karlo Rostaš, Piškor Novi Zagreb 12
  5. Hrvoje Šestak, Udica Donji Miholjac 13
  6. Boris Šiljeg, Krka Knin 13
  7. Jasmin Subašić, Pastrva Sirač 15
  8. Nikola Rasol, Interland Varaždin 16
  9. Benjamin Heđa, Linjak Palovec 16,5
  10. Mario Matijašić, Ogulin 17

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana