Državno prvenstvo za U-16 i U-21

3 min read

Piše: Arsen

ALEX SARŠON I MARKO RUŽIĆ NAJUSPJEŠNIJI

Pod organizacijom SRK “PORAT” iz Podstrane od 7.do 9.10. je održano Državno Prvenstvo za ove dvije najmlađe kategorije.U svakoj je sudjelovalo po 24 natjecatelja koja su se plasirala na ovo natjecanje kroz niz takmičenja koja su se održala od proljeća pa do kasno u ljeto.Osim što na ovom natjecanju dobivamo državne prvake, natjecatelji postaju i potencijalni državni reprezentativci,i neki od njih stječu pravo na razigravanje za reprezenaciju koje će se održati kasno u jesen.

Područje ribolova je bio obalni pojas u Podstrani sa plažom Grljevac.Teren je plitak a dno pjeskovito i šljunkovito.Ulovi su bili veoma skromni,tu i tamo koji izuzetak.Lovilo se pretežno blizu obale,predvezi su bili tanki,0.10-0.18.Propisani mamac je bila dagnja,srdela i coreano.

Lovili su se špari,pirke,iglice,lumbraci,glavoči i koja ovčica.Vremenski uvjeti su bili odlični.

Kod U-16 najbolji je bio i najmlađi.To je Alex Saršon iz riječke “KANTRIDE”;drugi je bio Petar Pobar iz ŠRK “IĆIĆI” Ićići,dok je treći Antonio Gršković iz SRD “KANTRIDA” Rijeka.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je otišlo u SRD “ZUBATAC” Zadar ( Dominik Ferjančić i Dinko Klarić);drugi su bili dečki iz krčke ” LOVRATE” (Leon Bajčić i Dario Šutić),a treća je bila riječka “KANTRIDA” u sastavu Alex Saršon i Antonio Gršković.

REZULTATI POJEDINAČNO

1. ALEX SARŠON (SRD “KANTRIDA ” Rijeka) 8 neg. bodova
2.PETAR POBAR (ŠRK “IĆIĆI” Ićići) 8 neg. bodova
3.ANTONIO GRŠKOVIĆ (SRD “KANTRIDA ” Rijeka) 12 neg.bodova

REZULTATI EKIPNO

1.ŠRD “ZUBATAC” ZADAR (Dinko Klarić i Dominik Ferjančić)
2.ŠRD “LOVRATA” Krk ( Dario Šutić i Leon Bajčić)
3.SRD ” KANTRIDA” Rijeka ( Alex Saršon i Antonio Gršković)

Kod U-21 najbolji je bio Marko Ružić iz DSRŠAV “GALEB” Raša ,drugi je bio Josip Taraš iz PSD “GIRIČIĆ” K.Gomilica,dok je treći Ivan Pribilović iz “ŠRU ” PODLANICA ” Biograd.

U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili dečki iz ŠRU “PODLANICA” Biograd (Ivan i Domagoj Pribilović), ispred ekipe iz DSRŠAV “GALEB” Raša ( Ivan Batelić i Marko Ružić),dok su treći bili Teo i Luka Hajdaraj iz ŠRD “KANTRIDA” RIJEKA.

REZULTATI POJEDINAČNO

1.MARKO RUŽIĆ-DSRŠAV “GALEB” Raša 6 neg .bodova
2.JOSIP TARAŠ -PSD “GIRIČIĆ” K.Gomilica 6 neg.bodova
3.IVAN PRIBILOVIĆ-ŠRU “PODLANICA” Biograd 11 neg.bodova

REZULTATI EKIPNO

1.ŠRU “PODLANICA” Biograd ( Ivan i Domagoj Pribilović)
2.DSRŠAV “GALEB” Raša ( Ivan Batelić i Marko Ružić)
3.SRD “KANTRIDA” RIJEKA (Luka i Teo Hajdaraj)

Treba napomenuti na lošu organizaciju sa strane domaćina i površnosti HSŠRM-a i njegovih komisija jer se nije omogućilo natjecateljima da love svaki ribolovni dan u novoj ribolovnoj zoni,već se drugi dan lovilo na već izlovljenom terenu što je rezultiralo katastrofalno lošim ulovima.U takvim okolnostima faktor sreće postaje vrlo važan u konačnim rezultatima, a to dovodi do sve većeg odustajanja od natjecanja od strane natjecatelja pa i klubova što se može uočiti na natjecanjima već neko vrijeme.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana