PRVENSTVO HRVATSKE MASTERS, VETERANI

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: INTERNET

Štajduhar i Hartek pobjednici u zlatnim ligama

KUTINA (8. i 9. 10. 2022.) – Zadnja dva kola, sedmo i osmo, prvenstva Hrvatske u ligama „zlatne generacije“ hrvatskih ribolovaca u lovu ribe udicom na plovak održana su na jezeru Banova Jaruga. Ove godine u pojedinačnim ligama za prvenstvo Hrvatske u kategoiji masters (ribolovci starosti 55-65 godina) natjecao se 21 ribolovac dok je u kategoriji veterana (ribolovci +65) lovilo 17 ribolovaca. Oba prvenstva održana su kroz osam kola, koja su lovljena na staroj Muri u Žabniku, jezerima Skresovi u Garešnici, Ivanec i Banova Jaruga.

U kategoriji „masters“ iznenađenja nije bilo. Naslov prvaka Hrvatske ponio je, još aktivni prvoligaški natjecatelj, Dražen Štajduhar, član ŠRD Ilova Garešnica. Štaco je cijelo prvenstvo bio na čelu prvenstvene tablice, tako da je s trećim i drugim mjestom u zadnja dva kola na Banovoj bez probema osvojio naslov prvaka Hrvatske. Krenuo je „loše“ s četvrtim mjestom na staroj Muri u Žabniku da bi onda nanizao četiri prva mjesta na Žabniku i Skresovima u Garešnici, te ribnjaku u Ivancu gdje je uz prvo mjesto ovojio i drugo u sektoru. Drugo mjesto osvojio je Damr Škorić, Varaždin Interland sa 19 bodova, dok je treće mjesto osvojio Ivica Vrabec, Peski Đurđevac sa 25,5 bodova. Mjesto u reprezentaciji Hrvatske za 2023. godinu uz njih izborio je i četvrtoplasirani Marijan Mutak, Mura Mursko Središće sa 27,5 bodova, te kao rezerva petoplasirani Damir Horvat, Ostriž Novakovec sa 32 boda.

U kategoriji veterana prvo mjesto poslije osam kola osvojio je Vladimir Hartek, Sveti Petar Zagreb sa 17 bodova. Hartek je u osam kola jednom bio prvi, četiri puta drugi, dva puta treći i jednom četvrti. Drugo mjesto osvojio je Mišo Minanov, Klen Majur sa 21 bodom. Mišo je briljirao u zadnjem kolu na Banovoj na kojoj je prvo mjesto na stazi osvojio sa 8090 grama ribe (uglavnom lijepih deverika). Treće mjesto osvojio je Božidar Magdić, Sveti Petar Zagreb sa 22 boda, dok je četvrti bio Marijan Lisjak, Varaždin Interland sa 26 bodova. Uz njih mjesto u veteranskoj reprezentaciji Hrvatske izborio je kao rezerva i petoplasirani Branko Matijević, Ivanec sa 27,5 bodova.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Podsjetimo da obje reprezentacije, kao i reprezntaciju invalida Hrvatske sljedeće godine očekuju nastupi na njihovim svjetskim prvenstvima, koja će se održati u Francuskoj.

TABLICA MASTERS

  1. Dražen Štajduhar, Ilova Garešnica 13
  2. Damir Škorić, Varaždin Interland 19
  3. Ivica Vrabec, Peski Đurđevac 25,5
  4. Marijan Mutak, Mura Mursko Središće 27,5
  5. Damir Horvat, Ostriž Novakovec 32
  6. Franjo Šimunek, Amur Vrbovec 32,5
  7. Siniša Glavaš, Varaždin Interland 34,5
  8. Branko Prpoš, Peski Đurđevac 35
  9. Rajmond Pokrivač, Glavatica Prelog 35,5
  10. Marijan Jurić, Bjelka GME Garbolino Sunja 41

TABLICA VETERANI

  1. Vladimir Hartek, Sveti Petar Zagreb 17
  2. Mišo Minanov, Klen Majur 21
  3. Božidar Magdić, Sveti Petar Zagreb 22
  4. Marijan Lisjak, Varaždin Interland 26
  5. Branko Matijević, Ivanec 27,5
  6. Ivan Petek, Stubaki Stubičke Toplice 31
  7. Željko Dolenec, Som Kotoriba 32
  8. Marko Kutlić, Ilova Garešnica 32,5
  9. Stjepan Meseš, Bačica ELDA Cernik 35,5
  10. Anđelo Orač, TPK Zagreb 38

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana