Dvijestotine ribolovaca na Iberian Mastersu

2 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: IBERIAN MASTERS

ODRŽANO VODEĆE PROFI NATJECANJE U ŠPANJOLSKOJ

Jedno od vodećih profi natjecanja na svijetu Iberian Masters ove je godine u Španjolsku doveo gotovo dvijestotine ribolovaca iz petnaestak europskih zemalja. Trodnevna nadmetanja u lovu ribe udicom na plovak i feeder ribolovu održana su početkom ožujka na dvije staze rijeke Riola kod Valencie. U lovu ribe udicom na plovak za iznimno bogat (novčani) nagradni fond borilo se 59 ribolovaca, a u feeder ribolovu njih čak 115, što dosta rječito govori koliko je feeder ribolov postao popularan u Europi posljednjih godina. Podsjetimo da je Iberian Masters krenuo samo u lovu ribe udicom na plovak prije petnaestak godina, kao jedno od profi natjecanja u Europi, poput brojnih sličnih u Engleskoj, Irskoj, Skandinaviji i nekim drugim europskim zemljama.

Iberian Masters privlači u Španjolsku ribolovce i zbog tradicionalno bogatog ulova odnosno ulova krupnih i kapitalnih primjeraka šarana na Rioli, stazi na kojoj su do sada održana i neka svjetska prvenstva u lovu ribe udicom na plovak.

U lovu ribe udicom na plovak, poslije tri dana nadmetanja, slavio je belgijski internacionalac Tim Vervaet s tri boda odnosno s tri pobjede i ukupno ulovljenih 88.010 grama ribe. Drugo mjesto osvojio je Španjolac Vicente Quijal sa 7 bodova i ulovom od 69.184 grama ribe. Vicente je dva puta bio drugi i jednom treći. Treće mjesto osvojio je poznati talijanski reprezentativac i internacionalni majstor u lovu ribe udicom na plovak, Jacopo Falsini s 8 bodova i 61.340 grama ribe. Jacopo je u prvoj utakmici bio treći, pa onda drugi i u trećoj opet treći.

Lovilo se, recimo to, gotovo iključivo sa štekom i jakim, šupljim gumama, a od mamaca kukurz šećerac je bio na prvom mjestu.

U disciplini ribolova feeder tehnikom u konkurenciji 115 ribolovaca briljirao je Nijemac Marvin Schubert sa 4 boda i 40.168 grama ulova. Marvin je dva puta bio prvi i jednom drugi. Drugo mjesto osvojio je Jose Rego iz Portugala sa 5 bodova (1-1-3) i 30.776 grama ulova dok je treći bio Rumunj Francise Szilogy sa 10 bodova (6-1-3) i 31.104 grama ulova.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana