EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO

3 min read

Piše: Arsen

Ova godina donosi mnogo značajnih promjena što se tiče sportskog ribolova na moru.Uveden je princip “ulovi i pusti” i po prvi puta imamo jedno novo natjecanje višeg ranga; radi se o Ekipnom Državnom Prvenstvu gdje su prisutne najbolje ekipe sa Županijskih natjecanja.Ekipu čine tri člana koji su bili najbolje plasirani na Županijskom Prvenstvu.Svaki Županijski Savez može prijaviti do dvije ekipe.Na kraju natjecanja dobivamo tako ekipne državne prvake.

Ove godine domaćin ovog natjecanja je ŠRD “Vir”.

Kategorije koje su se natjecale su bile seniorke,U-16 i seniori.

Seniorke i U-16 su se natjecali u subotu dok su seniori lovili u nedjelju.

Prvoga dana zona ribolova je bila “Lanterna” smještena u zavjetrini od bure jer je vremenska prognoza bila dosta loša.I ulovi su tako bili veoma skromni,kod nekih natjecatelja niti vrijedni spomena.Lovili su se uglavnom špari,glavoči,pirke,babe slinavke i salpe.

Riba se lovila uglavnom blizu obale sa lakšim štapovima i nisu bila potrebna jača zabacivanja.Nastupilo je 7 ekipa.

Kod seniorki veliko je iznenađenje prvo mjesto ekipe riječkog “Lubena”.Drugo mjesto je pripalo ekipi “Zubatac” Zadar 1 dok je treće mjesto otišlo na Korčulu;brončane su bile seniorke “Pagara” iz Blata.

REZULTATI

1.”LUBEN” Rijeka (Ivana Kukec,Đurđa Rapaić,Sandra Puž) 18 neg.bodova

2.”ZUBATAC” Zadar 1 (Kristina Štrbac,Tea Sikirić,Ardena Bajlo) 24 neg.bodova

3.”PAGAR” Blato (Ivana Biško,Nela Žaknić,Vanjs Prižmić Ivanišević) 28 neg.bodova

Kod U-16 se natjecalo 9 ekipa.Ulovi su bili nešto bolji.Zlato je osvojilo Šrd “Zubatac” Lovran,drugo mjesto je pripalo KŠR “Nebojsija” K.Kađbelovac dok su treći bili dečki iz ŠRD “Zubatac” Zadar.

REZULTATI

1.ŠRD “Zubatac” Lovran (Antonio Blažić,Mihael Andrejević,Patrik Uhač) 23.neg bodova

2.KŠR “Nebojsija” K.Kambelovac (Filip Malnar,Marko Kelam,Ivan Tomaš) 24.neg bodova

3.ŠRD “Zubatac” Zadar (Dinko Klarić,Dominik Ferjančić,Ivan Segarić) 25 neg.bodova

U nedjelju su lovili seniori,u zoni “Stara Lanterna”.Bilo je prisutno 8 ekipa.Ulovi su bili nešto bolji tako da je ulov dana imao Dubravko Pejdo (ŠRD “Zubatac” Zadar 1) sa 1695grama.Lovili su se pretežno špari,pirke,knezi i glavoči.Odlučujuća su bila daleka zabacivanja sa surf štapovima.Na kraju najuspješnija je bila ekipa ŠRD “Zubatac” Zadar 1 ,drugo mjesto je pripalo ekipi ŠRD “Zubatac” Zadar 2 dok su treći bili natjecatelji SRK”Meduza” Rovinj. .

REZULTATI

1.ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 (Dubravko Pejdo,Marko Sikirić,David Bajlo) 15 neg.bodova

2.ŠRD “Zubatac” Zadar 2 ( Igor Lakic,Nino Jukic,Tomislav Štrkalj) 24 neg.bodova

3.SRK “Meduza” Rovinj ( David Pinezić,Damir Kovač ,Marijan Klaričić) 27 neg.bodova

Moramo napomenuti da je ovo natjecanje,kao i protekla Međužupanijska prvenstva obilježilo odustajanje većeg broja natjecatelja.Jedan su razlog sigurno siromašne zone ribolova,a možda je uz to kako se kaže bacio “benzin na vatru” i princip ulovi i pusti?

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana