HRVATSKA FEEDER LIGA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: ARHIVA S. SLAVINIĆ

Raspucavanje za ulazak među najbolje

ZAGREB – Hrvatska feeder liga utvrdila je ovogodišnji kalendar natjecanja za prvenstvo Hrvatske u feeder disciplini. Ove godine najbolji hrvatski feederaši kroz deset kola borit će se za naslov najbolje ekipe Hrvatske odnosno sastav reprezenacije Hrvatske koja će nastupiti na svjetskom prvenstvu u feeder ribolovu. Podsjetimo naslov prvaka Hrvatske brani Dalibor Markotić, član ŠRD Šaran Petar Športa iz Zaprešića i ekipa TSH Matchfishing Čakovec. Od jedanaest ekipa koje su lani sudjelovale u Prvoj hrvatskoj feeder ligi, prvih osam je zadržalo status prvoligaša. To su:

 1. TSH Matchfishing
 2. Smuđ Draškovec
 3. Šaran Zaprešić
 4. Interland Čakovec
 5. Interland Varaždin
 6. Klen Sv. Marija
 7. Rak Rakitje
 8. Jastrebarsko

Ostatak mjesta u elitnom feeder društvu Hrvatske popunit će dvije ekipe iz dva pretkola, koja će biti održana uoči ovogodišnje Hrvatske feeder lige. Za dva preostala mjesta u Hrvatskoj feeder ligi borit će se:

 1. Odra Velika Gorica
 2. Linjak Palovec
 3. Šaran Podturen
 4. Deverika Draž
 5. Mura Mursko Središće

Dvokolo kvalifikacija za Hrvatsku feeder ligu lovit će se na jezeru Skresovi u Garešnici 25. i 26. ožujka 2023.

A onda slijede, vjerujemo uzbudljiva (kao i lani) natjecanja u deset kola Hrvatske feder lige. Menagment lige utvrdio je kalendar lige, vode i termine, za Prvenstvo Hrvatske u feederu. Deset kola lovit će se:

22. i 23. 4. 2023., Garešnica, jezero Skresovi (prvo i drugo kolo)

20. i 21. 5. 2023., jezero Selnica (treće i četvrto kolo)

3. i 4. 6. 2023., jezero Banova Jaruga (peto i šesto kolo)

16. i 17. 9. 2023., Jaska jezero br.4 (sedmo i osmo kolo)

7. i 8. 10. 2023., jezero Banova Jaruga (deveto i deseto kolo).

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana