HRVATSKA FEEDER LIGA

2 min read
Tekst: Siniša Slavinić
Foto: Hrvatska feeder liga

ZAGREB (28. i 29. 8. 2021.)

Rasplet u zadnja dva kola

Na zadnja dva kola Hrvatske feeder lige, koja su na rasporedu 2. i 3. listopada na jezeru Keč rasplest će se, do sada najneizvjesnje, ligaško klupko za prvenstvo Hrvatske u feeder ribolovu. Naime, dva kola prije kraja na čelu prvenstvene tablice su ekipe Smuđa Draškovec i TSH Matchfishing Čakovec sa samo jednom bodom razlike. U borbi za naslov prvaka Hrvatske, šanse ima i trećeplasirani Šaran Petar Šport iz Zaprešića, pa i ekipa Raka iz Rakitja koje imaju 36 odnosno 37 bodova, poslije „odigranih“ devet kola državnog prvenstva u feederu. Osmo i deveto kolo odlovljeni su krajem kolovoza na jezeru Ontario i na oba kola je slavila ekipa Raka iz Rakitja.

Sve do samog kraja u ovoj ligi bit će neizvjesna borba i u pojedinačnom poretku. Poslije devet kola u vodstvu je Mario Pokupac (Šaran Zaprešić) s 34 boda, a odmah bod manje iza njega ima Davor Florijanić (Smuđ Draškovec). Tu su „u igri“ trećeplasirani Luka Florijanić (Smuđ Draškovec) s 37 bodova, kao i Igor Habek na četvrtom mjestu (Varaždin Interland) s 38 bodova odnosno na petom Marko Sraga (Smuđ Draškovec) s 39 bodova, koji je u devetom kolu prvenstva osvojio prvo mjesto na Ontariju sa 36.775 grama i bio pobjednik sektora i staze. Drugo mjesto u devetom kolu osvojio je Dražen Čokrlić (Rak Rakitje), pobjedmik B sektora sa 14.693 grama ulova ispred svog klupskog kolege Daria Janusa koji je u svom sektoru pobjedio sa 6.250 grama ulova.

Šteta što zbog prvoligaških obaveza u lovu ribe udicom na plovak u nacionalnoj feeder ligu nije mogao u zadnjih nekoliko kola nastupiti u prvih šest kola vodeći Alan Perko (TSH Match fishing Čakovec), pa je izgubio svaku šansu za ulazak u feeder repezentaciju Hrvatske, koja bi nagodinu trebala braniti boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Ukrajini.

Uglavnom, o ekipnom, kao i o pojedinačnom naslovu prvaka Hrvatske u Hrvatsloj feeder ligi odlučivat će se u zadnja dva kola na jezeru Keč odmah, prvi vikend u listopadu.

TABLICA
(poslije devet kola)

  1. Smuđ Draškovec 29
  2. TSH Matchfishing Čakovec 30
  3. Šaran Zaprešić Petar šport 36
  4. Rak Rakitje 37
  5. Interland VDE Varaždin 44
  6. Jastrebarsko 52
  7. Korana Karlovac 59
  8. Topfishing Garbolino FFT Zagreb 65
  9. Odra Velika Gorica 69
  10. Smuđ Beli Manastir 81
  11. Linjak Topolje Timarmix 92
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana