HRVATSKA LIGA PASTRVSKOG GRGEČA

3 min read
Tekst: Siniša Slavinić i HLPG
Foto: HLPG

U vodstvu ŠRD Sloga Orešje

CRKVENI BOK (11. i 12. 9. 2021.) – U jedinstvnoj Hrvatskoj ligi pastrvskog grgeča (bass liga umjetnim mamcem) ove godine natjeće se deset ekipa. Dečki iz Bass lige do sada su odradili četiri kola prvenstva Hrvatske. Treće i četvrto kolo odlovili su u subotu i nedjelju na Crkvenom Boku.

Pomisao da je (za naše pojmove) svemirski limit od 8,29 kg sa Neretve moguće nadmašiti već u sljedećem kolu na Crkvenom Boku (gdje je do sada najveći limit bio 5,60 kg) je bila nestvarna. Ipak, to se dogodilo. Savage Gear Team je u subotu na vagu donio čak 8,845 kg popravivši svoj rekord sa Neretve iz predhodnog kola za čak pola kilograma. Taj limit je skoro za četiri kile bio teži od težine drugoplasirane ekipe. Uz to, novi član Sloge – Ivo Grgurić kojem je ovo prva sezona u ligi je uhvatio najveću ribu u povijesti Bass lige od 2,385 kg! Stara, ogromna, deformirana „čonta“! Pola repa joj je falilo, široka u leđima da je dlanom nisi mogao obujmiti, deformirana u kičmi, kažu Dalien Vignjević i dečki iz Hrvatske bass lige.

Drugo mjesto u trećem kolu osvojili su dečki iz ekipe Piškor Topfishing sa 4,92 kg, a treća je bila Petnja Sibinj sa 4,13 kg. U nedjelju, u četvrtom kolu ponovo je slavila Sloga Savage Gear, koja je donijela duplo teži limit od drugoplasirane ekipe – 6,74 kg. Piškor Topfishing je opet bio drugi sa 3,14 kg, dok je treće mjesto osvojila Odra Velika Gorica sa 2,93 kg.

Treba spomenuti i bassa od 1,89 kg kojeg je na twitch vobler u subotu uhvatio Splićan Mladen Martinic iz ŠRK Križevci Bass Teama, koji svako kolo lige putuje iz Splita na natjecanje.

Što se ribolovnih tehnika tiče odlični rezultati su vani postizani neotežanim senkovima i liplessima. Najviše velikih basseva je bilo u obalnoj travi, pa je ovdje do izražaja došao „Slogin“ ribolov „žabom“ i „texas rigom“, što je u konačnici i napravilo razliku u odnosu na druge ekipe.

Prvi dan je ekipa „Sloge“ sve ribe na vagi uhvatila na Savage Gear 3D Walk Frog, dok drugi dan bassevi žabu nisu htjeli pogledati i odličnom prilagodbom i promjenom tehnike su sve ribe uhvatili na “punching”. Punching tehnika znači da teškim utegom od 10 do čak 40 grama prolazite kroz travu i ribe lovite ispod pokrova trave koja je potpuno prekrila površinu, kaže Dalien u svom izvješću za javnost.

Poslije četiri kola u vodsvu je ekipa „Sloge Savage Gear“ Orešje sa 6 bodova. Druga je ŠRU Odra Velika Gorica (14), dok je na trećem mjestu Top Fishing Zagreb (15).

Prvenstvo se nastavlja za dva tjedna (25. i 26. 9.), kada su na rasporedu zadnja dva kola na baranjskom Puškašu.

Sudački dio posla u zadnja dva kola odlično je odradio Željko Glavinić, a domaćin je bio ŠRS Sisačko-moslavačke županije.

TABLICA HRVATSKE BASS LIGE
(poslije četiri kola)

  1. ŠRD Sloga Orešje Savage Gear Croatia 6 (30,96 kg)
  2. ŠRU Odra Velika Gorica 14 (20,60 kg)
    3 ŠRD Piškor Topfishing Zagreb 15 (21,68kg)
  3. ŠRD Šaran Zaprešić 19 (20,09 kg)
  4. HES Sisak 19 (17,24 kg)
  5. Petnja Sibinj 22 boda (19,14)
  6. KŠR Korana Karlovac 25 (17,50 kg)
  7. ŠRD Jezera Bedekovčina 30 (15,93 kg)
  8. ŠRD Rak Rakitje 35 (12,00 kg)
    10.ŠRD Križevci 35 (10,47 kg)
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana