KUP JADRANSKO PODUNAVSKIH ZEMALJA U MUŠIČARENJU

2 min read

Tekst: Siniša Slavinić
Foto: RAJP

Ogulinac Jozo Vrbić pobjednik RAJP-A

TJENTIŠTE (9. – 12. 9. 2021.) – Koliko je mušičarenje popularno u regiji potvrđuje i odaziv ekipa na 11. jadransko-podunavski kup u mušičarenju (fly fishing). U organizaciji Regionalne asocijacije jadransko-podunavskih zemalja (RAJP), domaćin ovogodišnjeg Kupa bio je Savez SRS Bosne i Hercegovine na rijeci Sutjesci u Tjentištu. Natjecanje je okupilo devetnaest najboljih ekipa i reprezentacija iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Hrvatske. Hrvatsku su predstavljale najbolje ekipe iz Hrvatske mušičarske lige, prva i druga ekipa ŠRD Ogulin i ekipa ŠRD Cetinje iz Sinja.

Prvo mjesto sa 51 bodom na Kupu jadransko-podunavskih zemalja osvojila je ekipa RD Bled (Slovenija) sa 51 bodom, ispred reprezentacije Slovenije sa 67 bodova i trećeplasirane ekipe SRD Banja Luka (Bosna i Hercegovina) sa 71 bodom.

Najbolje plasirane ekipe iz Hrvatske bile su druga i prva ekipa ŠRD Ogulin. Ekipa ŠRD Ogulin II osvojila je peto mjesto sa 84 boda, koliko je sakupila i šestoplasirana ekipa ŠRD Ogulin I. Ekipa ŠRD Cetina osvojila je osamnaesto mjesto sa 125 bodova.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

U pojedinačnom poretku zablistao je Ogulinac Jozo Vrbić, koji je u tri izlaska ulovio 28 riba i s trećim, drugim i prvim mjestom (sa 6 bodova) ukupno ovojio prvo mjesto na ovogodipšnjem Kupu. Drugi je bio Rok Španovec (Bled, Slovenija) sa 6 bodova (24 ribe), a treći Luka Pesjak (reprezentacija Slovenije) sa 10 bodova (46 riba).

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana