KUP JADRANSKO PODUNAVSKIH ZEMALJA U MUŠIČARENJU

2 min read

Tekst: Siniša Slavinić
Foto: RAJP

Ogulinac Jozo Vrbić pobjednik RAJP-A

TJENTIŠTE (9. – 12. 9. 2021.) – Koliko je mušičarenje popularno u regiji potvrđuje i odaziv ekipa na 11. jadransko-podunavski kup u mušičarenju (fly fishing). U organizaciji Regionalne asocijacije jadransko-podunavskih zemalja (RAJP), domaćin ovogodišnjeg Kupa bio je Savez SRS Bosne i Hercegovine na rijeci Sutjesci u Tjentištu. Natjecanje je okupilo devetnaest najboljih ekipa i reprezentacija iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Hrvatske. Hrvatsku su predstavljale najbolje ekipe iz Hrvatske mušičarske lige, prva i druga ekipa ŠRD Ogulin i ekipa ŠRD Cetinje iz Sinja.

Prvo mjesto sa 51 bodom na Kupu jadransko-podunavskih zemalja osvojila je ekipa RD Bled (Slovenija) sa 51 bodom, ispred reprezentacije Slovenije sa 67 bodova i trećeplasirane ekipe SRD Banja Luka (Bosna i Hercegovina) sa 71 bodom.

Najbolje plasirane ekipe iz Hrvatske bile su druga i prva ekipa ŠRD Ogulin. Ekipa ŠRD Ogulin II osvojila je peto mjesto sa 84 boda, koliko je sakupila i šestoplasirana ekipa ŠRD Ogulin I. Ekipa ŠRD Cetina osvojila je osamnaesto mjesto sa 125 bodova.

U pojedinačnom poretku zablistao je Ogulinac Jozo Vrbić, koji je u tri izlaska ulovio 28 riba i s trećim, drugim i prvim mjestom (sa 6 bodova) ukupno ovojio prvo mjesto na ovogodipšnjem Kupu. Drugi je bio Rok Španovec (Bled, Slovenija) sa 6 bodova (24 ribe), a treći Luka Pesjak (reprezentacija Slovenije) sa 10 bodova (46 riba).

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2021 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana