HRVATSKA LIGA – RIBOLOV GRABEŽLJIVACA IZ ČAMCA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: Mario Matijašić i Hrvoje Kuzmić

U vodstvu Donjomiholjčani ispred Ogulinaca

SUNJA – Prvoligaši u ribolovu grabežljivaca umjetnim mamcem iz čamca odradili su pola prvenstva. Na poznatoj mrtvici Crkveni Bok odlovili su treće i četvrto kolo. U trećem kolu, po ugodnom vremenu, sunčanom i vjetrovitom, ali uz iznimno neaktivnu ribu, pobjedu je odnijela ekipa RŠU Udica 2 Donji Miholjac (Hrvoje Šestak / Nikola Šestak) sa 5141 bodom. Drugo mjesto osvojio je par ŠRD Hes Sisak (Dražen Muža / Dominik Muža) sa 4673 boda i treće ŠRD TSH Matchfishing Čakovec (Benjamin Heđa /Saša Senčar) sa 3998 bodova.

U trećem kolu ulovljeno je malo ribe koja je očito zbog povišenog vodostaja bila na spinerašima nedostupnim mjestima uz obalu. No, dan kasnije riba je bila daleko aktivnija na cijelom prostoru mrtvice i po oblačnom vremenu u četvrtom se kolu bolje lovilo. Uglavnom je lovljen bass, a prvo mjesto osvojila je ekipa ŠRD Carp Podravina Koprivnica (Željko Česi / Željko Šestak) sa 6280 bodova, ispred ŠRD Ogulin (Mario Matijašić / Hrvoje Kuzmić) sa 5294 bodova i trećeplasiranih ŠRD Hes Sisak (Dražen Muža / Dominik Muža) sa 4515 bodova.

Poslije četiri kola u vodstvu je ekipa RŠU Udica 2 Donji Miholjac sa 9 bodova, koja je u četiri kola tri puta bila prva i jednom osma. Na drugoj poziciji je ŠRU Ogulin sa 10 bodova, dok su trenutno treći na tablici spineraši ŠRK Carp Podravina Koprivnica sa 19 bodova.
Poslije ljetne pauze prvenstvo se nastavlja krajem rujna. Peto i šesto kolo su na rasporedu 30. rujna i 1. listopada na jezeru Šoderica u Koprivnici (domaćin je ŠRK Podravka). Zadnja dva kola, sedmo i osmo, čamci će isploviti na jezero Kruščica 28. i 29. listopada (domaćin je ŠRU Ogulin).
U međuvremenu reprezentaciju Hrvatske u ribolovu grabežljivaca umjetnim mamcem iz čamca čeka 14. svjetsko prvenstvo u Latviji od 2. do 8. listopada.

Chris standing up holding his daughter Elva

TABLICA LIGE

  1. RŠU Udica 2 Donji Miholjac 9
  2. ŠRU Ogulin 10
  3. ŠRK Carp Podravina Koprivnica 19
  4. RŠU Udica 1 Donji Miholjac 19,5
  5. ŠRD Hes Sisak 20
  6. ŠRK Matchfishing Čakovec 23
  7. ŠRD Dugo Selo 26,5
  8. ŠRK Kormoran Crkveni Bok 27,5
  9. ŠRK Šoderica Koprivnica 28
  10. ŠRK Podravka Koprivnica 38,5

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana