HRVATSKA SPIN LIGA

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: MIRKO HANŽEKOVIĆ I FACEBOOK

Japi obranio naslov prvaka Hrvatske

SVETA MARIJA (17. i 18. 6.) – Jasmin Subašić Japi, član Pastrve Sirač, obranio je naslov prvaka Hrvatske u ribolovu pastrve umjetnim mamcem s obale. Japi je odlično odlovio i ovogdišnju sezonu Hrvatske spin lige. Od početka je bio u vrhu. Već u prva dva kola navjestio je da namjerava ponoviti uspjeh iz 2022. kada je osvojio naslov prvaka. U ovogodišnjem prvenstvu krenuo je s dva prva mjesta na Riječini, da bi poslije devetog mjesta na kolima lige na Dobri osvojio prvo, pa dva četvrta mjesta. U zadnja dva kola, sedmom osmom, koja su lovljena na kanalu Sveta Marija, gdje je prvenstvo održano umjesto planirane Krke u Kninu, Japi je u sedmom kolu bio deveti, no u osmom je ponovo bio onaj stari s osvjenim trećim mjestom. Tijekom cijelog prvenstva za petama mu je bio Boris Šiljeg, član Krke Knin. Boris je bio najbliže da Japija skine s trona i ponovo bude najbolji u Hrvatskoj, kao prije koju godinu. No, poslije odličnih plasmana u prvoj polovoci pvenstva (3-2-2-2-2-7-3) u zadnja dva kola s osmim i devetim mjestom propustio je šansu da ulovi i prestigne Japija. Treće mjesto osvojio je Karlo Rostaš, mladi natjecatelj Piškora Novog Zagreba koji je u sedmom kolu osvojio prvo mjesto, dok je četvrti veteran lige Hrvoje Kuzmić, Šoderica Koprivnica, pobjednik osmog kola prvenstva. Peto mjesto osvojio je mladi Nikola Špoljar, Piškor Novi Zagreb.

To je i reprezentcaija za svjetsko prvenstvo koje će se dogodine održati u Bosni i Hercegovini. Krajem mjeseca najbolje hrvatske spineraše očekuje nastup na Kupu jadransko-podunavskih zemalja na Željeznici kod Sarajeva.
Novi-stari prvak Hrvatske spin lige, Jasmin Subašić izjavio je i prokomentirao ovako prvenstvo:

Ne znam što reći, nego sa mojih 60 godina, biti prvak Hrvatske u strašno jakoj konkurenciji, velik je uspjeh za mene. Nakon debakla u subotu i osvajanja devetog mjesta nisam bio zadovoljan sam sa sobom. Sreća što se poklopilo da je moj veliki prijatelj i ribolovac Boris Šiljeg Šiljo isto podbacio osvajanjem osmog mjesta i dao mi priliku koju sam iskoristio. Nakon što sam dobio poruku da ću postati dido po drugi put sve mi se otvorilo. Dobio sam vjetar u leđa. U nedelju je bio težak dan. Sparno, svi nabrušeni, ali nije dobro krenulo. U prvih 45 minuta upisao sam samo jednu ribu i sam sebi kazao „konjino“. Nakon drugih 45 minuta uspijevam se vratiti. U trećoj gari od 45 minuta stižem Borisa, a ostaje mi još zadnjh 45 minuta da se dočepam ponovo prvog mjesta. Uspijevam. Dobivam tri ribe. On upisuje 0. I to je to! Zahvaljujem mom ribolovnom društvu SRD Pastrva Sirač na snažnoj potpori koju mi pružaju. Zahvaljujem svim takmičarima na fer i poštenoj borbi, a posebne zahvale idu mojoj obitelji bez kojih ne bi bilo moguće ostvariti sve ovo.

TABLICA HSL

 1. Jasmin Subašić, Pastrva Sirač 32
 2. Boris Šiljeg, Krka Knin 36
 3. Karlo Rostaš, Piškor Novi Zagreb 40
 4. Hrvoje Kuzmić, Šoderica Koprivnica 47
 5. Nikola Špoljar, Piškor Novi Zagreb 47
 6. Mirko Hanžeković, Šoderica Koprivnica 49
 7. Mario Matijašić, Ogulin 50,5
 8. Benjamin Heđa, TSH Čakovec 54
 9. Željko Kuk, UŠRIDRRH 62
 10. Mijo Boras, Peščenica Zagreb 64
 11. Filip Reberski, Špansko 70,5
 12. Leo Lukač, Pastrva Sirač 83
 13. Mateo Šugić, Pastrva Sirač 107
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana