KUP JADRANSKO-PODUNAVSKIH ZEMALJA U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: ŠRD ILOVA GAREŠNICA I FACEBOOK

Garešničanima promaklo postolje za pola boda

PODGORICA (9. i 10. 9. 2023.) – Domaćin 17. Kupa Jadransko-podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na plovak bio je ove godine crnogorski ribolovni savez. Prvenstvo je održano na kanalu Morače (Skadarsko jezero), kod Virpazara, a nastupilo je dvanaest ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Albanije i Hrvatske. Iz Hrvatske je nastupila samo jedna ekipa, iako su pravo nastupa imale tri (najbolje s lanjske završnice Kupa Hrvatske). Hrvatski plovlaroški ribolov veoma dobro je predstavljala ekipa ŠRD Ilova Garešnica. Garešničani su odlično odlovili na kanalu na kojem se lovio uglavnom klen i bodorka, bolognes tehnikom na velikoj dubini.

Za pola boda im je promaklo postolje i poslije dvodnevnih nadmetanja morali su se zadovoljiti četvrtim mjestom s osvojenih 30 bodova. Prvo mjesto osvojili su domaćini, vični karakterističnom ribolovu bolognese tehnikom u ovakvim uvjetima. SRK Podgorica iskoristila je domaći teren i na kraju slavila sa uvjerljivih 18 bodova. Drugo mjesto osvojila je ekipa KSR Numero One, također iz Crne Gore sa 29 bodova, dok su sa pola boda više (29,5) treće mjesto osvojili članovi ekipe Teuta Fishing Club iz Albanije.

U pojedinačnom poretku prvak ovog, kako to vole reći domaćini „Balkanskog prvenstva“ postao je Lazar Vukčević, član ekipe SRK Podgorica, s dvije sektorske pobjede i ukupnim ulovom od 16.670 grama klenova i bodorki.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Što se tiče članova ekipe ŠRD Ilova Garešnica Dražen Štajduhar je prvog dana bio četvrti sa 8.150 garma ulova, a drugog treći u sektoru sa 15.100 grama ulova. Josip Kutlić je prvog dana bio šesti (4.420 g), a drugog drugi sa 9.010 grama, dok je Renato Hynek prvog dana bio 11. sa 5.010 grama, a drugog četvrti sa 10.240 gramaulova.

Rezultati i ulovi hrvatskih natjecatelja pokazuju da im je falilo sasvim malo, možda jedan dan više treninga da uvjerljivo osvoje neko od prva tri mjesta. No, i ovako, četvrto mjesto na ovom važnom regionalnom prvenstvu je itekako značajan uspjeh.

TABLICA DJK

 1. SRK Podgorica, Crna Gora 18
 2. KSR Numero One, Crna Gora 29
 3. Teuta Fishing Club, Albanija 29,5
 4. ŠRD Ilova Garešnica, Hrvatska 30
 5. SRK Jelah Tešanj, Bosna i Hercegovina 31
 6. SRK Lipljen Pljevlja, Crna Gora 33,5
 7. USR Nišava, Srbija 41
 8. SRK Ibar Rožaje, Crna Gora 41
 9. SRK Oskar, Makedonija 47
 10. USR Smedervac, Srbija 50
 11. SRK Bosna Maglaj, Bosna i Hercegovina 59
 12. SRK Bistri Kakanj, Bosna i Hercegovina 59

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana