SVJETSKO SENIORSKO PRVENSTVO U CASTINGU

1 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: MARKO POPOVIĆ I FACEBOOK

Ožboltu svjetsko srebro u arenbergu

LUBLIN (6. – 10. 9.) – Sjajne vijesti stižu iz Poljske gdje se održava svjetsko seniorsko prvenstvo u bacačkim disciplinama. Goran Ožbolt postao je svjetski doprvak u disciplini arenberg. Svjetsko zlato mu je promaklo za 2,3 sekunde. Ožbolt je bio blizu medalje i u disciplini uteg skich u kojoj je osvojio četvrto mjesto na svijetu. Članica reprezentacije Ena Guba osvojila je u disciplini uteg skich 12. mjesto, a u ukupnom plasmanu, poslije izbacanih svih disciplina 14. mjesto na svijetu.

Svjetsko seniorsko prvenstvo u casting sportu protiče u znaku čeških bacačica i bacača, koji su osvojili većinu medalja po disciplinama i u ukupnom poretku. Konkurencija je veoma jaka, a na sportskom stadionu u Bychavi natjeću se najbolji bacači iz Europe, SAD-a i Japana. Uz Ožbolta i Gubu u sastavu hrvatske reprezentacije su i Marko Popović, Sandi Zbašnik, Marino Turk i Goran Ožbolt, koji su ostvarili zapažene rezultate u pojedinim bacačkim disciplinama. Trener casting reprezentacije Hrvatske je Leonard Vesel.

Dogodine svjetsko seniorsko prvenstvo u organizaciji ICSF (International Casting Sport Federation) će biti u Španjolskoj, a 2025. Hrvatska bi trebala biti domaćin najboljim bacačima svijeta.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana