SVJETSKO SENIORSKO PRVENSTVO U CASTINGU

1 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: MARKO POPOVIĆ I FACEBOOK

Ožboltu svjetsko srebro u arenbergu

LUBLIN (6. – 10. 9.) – Sjajne vijesti stižu iz Poljske gdje se održava svjetsko seniorsko prvenstvo u bacačkim disciplinama. Goran Ožbolt postao je svjetski doprvak u disciplini arenberg. Svjetsko zlato mu je promaklo za 2,3 sekunde. Ožbolt je bio blizu medalje i u disciplini uteg skich u kojoj je osvojio četvrto mjesto na svijetu. Članica reprezentacije Ena Guba osvojila je u disciplini uteg skich 12. mjesto, a u ukupnom plasmanu, poslije izbacanih svih disciplina 14. mjesto na svijetu.

Svjetsko seniorsko prvenstvo u casting sportu protiče u znaku čeških bacačica i bacača, koji su osvojili većinu medalja po disciplinama i u ukupnom poretku. Konkurencija je veoma jaka, a na sportskom stadionu u Bychavi natjeću se najbolji bacači iz Europe, SAD-a i Japana. Uz Ožbolta i Gubu u sastavu hrvatske reprezentacije su i Marko Popović, Sandi Zbašnik, Marino Turk i Goran Ožbolt, koji su ostvarili zapažene rezultate u pojedinim bacačkim disciplinama. Trener casting reprezentacije Hrvatske je Leonard Vesel.

Dogodine svjetsko seniorsko prvenstvo u organizaciji ICSF (International Casting Sport Federation) će biti u Španjolskoj, a 2025. Hrvatska bi trebala biti domaćin najboljim bacačima svijeta.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana