KUP JADRANSKO-PODUNAVSKIH ZEMALJA U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : DOMAGOJ RONTA I INTERNET

Svjetski klupski prvaci osvojili i prvenstvo Balkana

BREŽICE (20. i 21. 8. 2022.) – Kup Jadransko-podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na plovak održan je u Sloveniji na savskom jezeru kod Brežica. Domaćin ovogodišnjeg RAJP-a, Ribolovne asocijacije Jadransko-podunavskih zemalja, bio je slovenski ribolovni savez odnosno RD Brežice. Natjecanje je okupilo deset ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Makedonije i Hrvatske. Hrvatski ribolov predstavljale su ekipe ŠRK Varaždin Interland i RŠU Udica Donji Miholjac, koje su lani bile najbolje plasirane na završnici Kupa Hrvatske. Odmah treba reći da su hrvatske ekipe polučile vanserijske rezultate na ovom, kako mnogi vole reći balkanskom prvenstvu EX YU zemalja. Ekipa Varaždin Interlanda osvojila je drugo mjesto sa 17 bodova i ukupno ulovljenih 77578 grama ulova, dok je ekipa RŠU Udica iz Donjeg Miholjca bila treća sa 22,5 boda i 65041 gramom ulova. Pobjednik ovogodišnjeg izdanja Kupa jadransko-podunavskih zemalja je ekipa Jelah Tešanj iz Bosne i Hercegovine, svjetski klupski prvaci iz 2019. godine, kada je Svjetsko klupsko prvenstvo održano u Hrvatskoj, na kanalu HE Donja Dubrava. Sada su Tešnjani uknjižili i naslov „balkanskih prvaka“. Sasvim zasluženo. Odlično su odlovili oba dana natjecanja na vodi na kojoj je bio širok dijapazon ribolova, od kederaja i ribolova direktašima do ribolova štekom krupne bijele ribe.

U pojedinačnom poretku prvo mjesto osvojio je Nermin Piknjić, član ekipe Jelah Tešanj sa dvije sektorske pobjede i ukupnim ulovom od 32966 grama ribe. Hrvatski ribolovci bili su također odlični na ovom natjecanju. Varaždinac Kristijan Kosmačin je u konačnici osvojio drugo mjesto sa 3 boda. Prvog dana je bio drugi, a drugog prvi u sektoru. Kiki je ukupno ulovio 19765 grama ribe. Treće mjesto osvojio je Pilav Ragib (Jelah Tešanj) sa 5 bodova (3-2), koliko je imao i naš, četvrtoplasirani Ivica Bonino Hasan (Varaždin Interland) koji je prvog dana bio prvi, a drugog četvrti u sektoru, no Bonino je imao slabiji ukupni ulov. Ragib je ulovio 26582 grama ribe, a Bonino 21177 grama.

Treći član varaždinske ekipe, Matija Lisjak osvojio je 15. mjesto sa 9 bodova (3-6) i 21636 grama ulova.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Što se tiče članova ekipe Udice Donji Miholjac, dečki su također odlično odlovili. Tihomir Ronta je osvojio deveto mjesto na Jadransko-podunavskom kupu sa 7 bodova (4-3) i 24066 grama ribe, Igor Kovačević je bio dvanaesti sa 7,5 bodova (3-4,5) i 21493 grama, a Tomislav Šorman je bio četrnaesti sa 8 bodova (2-6) i 19895 grama ulova.

Lijepo je bilo na proglašenju rezultata vidjeti na pobjedničkom postolju čak dvije ekipe iz Hrvatske. Bravo dečki. Kapa do poda.

TABLICA RAJP 2022.

  1. Jelah Tešanj (BiH) 14
  2. Varaždin Interland HR) 17
  3. Udica Donji Miholjac (HR) 22,5
  4. Vardar Skopje (MAK) 24
  5. RD Ptuj (SLO) 26
  6. RD Brežice (SLO) 35
  7. SRK Jezava (SRB) 35,5
  8. Ribolovac Aleksinac (SRB) 49
  9. Ukrina Deruc (BiH) 52
  10. Vrbas G. Vakuf (BiH) 55

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana