PRVENSTVO HRVATSKE U CASTINGU

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : ŽELJKO MACANIĆ

Goran Ožbolt prvak Hrvatske u petoboju

OGULIN (29. 8. 2022.) – Zaostalim, četvrtim kolom jedinstvene lige u bacačkim disciplinama završeno je ovogodišnje izdanje Prvenstva Hrvatske u castingu. Na žalost liga je pokazala koliko je malo natjecatelja u ovoj ribolovnoj (suhoj) disciplini i da je krajnje vrijeme da se nešto napravi na popuarizaciji i omasovljenju castinga. Ovako, samo zahvaljuući entuzijastima castinga iz Ogulina, Čabra i Donjeg Miholjca, kroz tri kola u juniorskim i kadetskim kategorijama i četiri kola u seniorskim, natjecalo se ukupno 16 natjecateljica i natjecatelja. Treba reći da je to krema hrvatskog casting sporta, koja iz dana u dan, upornim radom i treniranjem postiže sve bolje i bolje rezultate. To se vidi i po bodovima ostvarenim u ovogodišnjem prvenstvu. Među ovim djevojkama i mladićima su i reprezentativci koji su do sada osvajali medalje na svjetskim i drugim međunarodnim prvenstvima. Upravo sada, kada pišem ove retke, Goran Ožbolt primio je na pobjedničkom postolju srebrnu medalju u disciplini arenberg na Svjetskom seniorskom prvenstvu u castingu koje se održava od 31. kolovoza do 4. rujna u Talinu, u Estoniji.

Goran Ožbolt je najbolji hrvatski castingaš za 2022. godinu. U četiri kola lige prvenstva Hrvatske u petobiju četiri puta je bio prvi. Naslov prvaka Hrvatske osvojio je sa 2012, 36 bodova. Drugo mjesto u petoboju osvojio je njegov klupski kolega iz ekipe Čabranke Čabar Marko Popović sa 1933,00 boda, dok je treći bio Marino Turk, također član Čabranke sa 1319,20 bodova. Četvrto mjsto osvojio je Sandi Zbašnik, Čabranka Čabar sa 1289,65 bodova, a peto Grgur Lutz, član ŠRD Ogulin sa 1092,13 bodova.

U kategoriji seniorki prvakinja Hrvatske u petoboju posala je poslije četiri kola lige, koja su održana u Ogulinu, Donjem Miholjcu i Čabru, Sanja Macanić, članica Udice Donji Miholjac sa 1424,31 bodom.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

U kategoriji juniora u petoboju najbolji je bio Luka Majetić, ŠRD Ogulin sa 705,25 bodova, dok je drugo mjesto osvojio Ivan Kinjerovac, Udica Donji Miholjac sa 565,12 bodova.

U kategriji juniorki, u petobiju prva tri mjesta osvojile su članice Udice Donji Miholjac: 1. Ena Guba (893,86 bodova), 2. Mia Sudarić (842,98) i 3. Nina Sudarić (535,30).

Kadetkinje i kadeti odmjerili su snage kroz tri kola u troboju. U konkurenciji kadeta prvak Hrvatske postao je Patrik Drašković, Udica Donji Miholjac sa 393,68 bodova, dok je drugo mjesto osvojio Josip Lipočšak, ŠRD Ogulin sa 91,40 bodova.

Prvakinja Hrvatske kod kadetkinja u troboju je Ena Sudarić, Udica Donji Miholjac sa 343,40 bodova.

Chris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana