MEĐUNARODNA NATJECANJA U MUŠIČARSKOM RIBOLOVU 2023.

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: JURE ŠUĆA I MUŠIČAR

Svjetsko u Slovačkoj

ZAGREB – Svjetska federacija za mušičarski ribolov FIPS-Mouche (Federation International de Peche Sportive Mouche) krovna je svjetska organizacija koja vodi brigu o „fly fishingu“ i organizira svjetska i europska prvenstva u mušičarenju. Ove godine u kalendaru međunarodnih natjecanja FIPS-Mouche svakako su najvažnija svjetska i europska prvenstva na kojima sudjeluju i hrvatski mušičari.

Prvenstvena sezona za mušičare, što se tiče europske scene, kreće u svibnju kada je od 22. do 28. svibnja zakazano europsko seniorsko prvenstvo u Portugalu u mjestu Covilha. Slijedi svjetsko juniorsko prvenstvo od 19. do 24. srpnja, kojeg je domaćin bosansko-hercegovački ribolovni savez u Mostaru.

Svakako najvažnije svjetsko događanje u mušičarskom ribolovu je Svjetsko seniorsko prvensvo u „fly fishingu“, koje se ove godine održava od 12. do 18. rujna u Slovačkoj u Liptovu. Kako se očekuje hrvatska reprezntacija u mušičarskom ribolovu trebala bi nastupiti na svjetskom juniorskom i svjetskom seniorskom prvenstvu u Bosni i Hercegovini i Slovačkoj. Manje je vjerojato da ćemo imati predstavnika na svjetskom prvenstvu u kategoriji masters koje će se održati od 24. do 30. rujna u kanadskom Kamploopsu BC. U istom terminu u Kanadi na istoj destinaciji bit će održano i svjetsko prvensvo u mušičarenju za seniorke.

Chris standing up holding his daughter Elva

Najbolje hrvatske mušičarske ekipe ove godine očekuje i nastup na Jadransko-podunavskom kupu u Bosni i Hercegovini. Podsjetimo da su lani naši mušičari postigli odlične rezultate na tom natjecanju u mušičarenju, koje je lani održano u Pljevlju u Crnoj Gori. Na lanjskom „Balkanskom prvenstvu“ Jure Šuća, član ŠRD Cetina Sinj bio je pojedinačni prvak kupa, a ŠRD Ogulin je osvojilo drugo mjesto ekipno.

Dakako, pred hrvatskim mušičarima ove godne je i novo izdanje Hrvatske mušičarske lige, te nekoliko mušičarskih natjecanja, poput ovog na fotografijama, koje smo koristili za ilustraciju, lani održanog Kupa Jadro i Žrnovnica.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana