MEĐUNARODNA NATJECANJA U MUŠIČARSKOM RIBOLOVU 2023.

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: JURE ŠUĆA I MUŠIČAR

Svjetsko u Slovačkoj

ZAGREB – Svjetska federacija za mušičarski ribolov FIPS-Mouche (Federation International de Peche Sportive Mouche) krovna je svjetska organizacija koja vodi brigu o „fly fishingu“ i organizira svjetska i europska prvenstva u mušičarenju. Ove godine u kalendaru međunarodnih natjecanja FIPS-Mouche svakako su najvažnija svjetska i europska prvenstva na kojima sudjeluju i hrvatski mušičari.

Prvenstvena sezona za mušičare, što se tiče europske scene, kreće u svibnju kada je od 22. do 28. svibnja zakazano europsko seniorsko prvenstvo u Portugalu u mjestu Covilha. Slijedi svjetsko juniorsko prvenstvo od 19. do 24. srpnja, kojeg je domaćin bosansko-hercegovački ribolovni savez u Mostaru.

Svakako najvažnije svjetsko događanje u mušičarskom ribolovu je Svjetsko seniorsko prvensvo u „fly fishingu“, koje se ove godine održava od 12. do 18. rujna u Slovačkoj u Liptovu. Kako se očekuje hrvatska reprezntacija u mušičarskom ribolovu trebala bi nastupiti na svjetskom juniorskom i svjetskom seniorskom prvenstvu u Bosni i Hercegovini i Slovačkoj. Manje je vjerojato da ćemo imati predstavnika na svjetskom prvenstvu u kategoriji masters koje će se održati od 24. do 30. rujna u kanadskom Kamploopsu BC. U istom terminu u Kanadi na istoj destinaciji bit će održano i svjetsko prvensvo u mušičarenju za seniorke.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Najbolje hrvatske mušičarske ekipe ove godine očekuje i nastup na Jadransko-podunavskom kupu u Bosni i Hercegovini. Podsjetimo da su lani naši mušičari postigli odlične rezultate na tom natjecanju u mušičarenju, koje je lani održano u Pljevlju u Crnoj Gori. Na lanjskom „Balkanskom prvenstvu“ Jure Šuća, član ŠRD Cetina Sinj bio je pojedinačni prvak kupa, a ŠRD Ogulin je osvojilo drugo mjesto ekipno.

Dakako, pred hrvatskim mušičarima ove godne je i novo izdanje Hrvatske mušičarske lige, te nekoliko mušičarskih natjecanja, poput ovog na fotografijama, koje smo koristili za ilustraciju, lani održanog Kupa Jadro i Žrnovnica.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana