RIBOLOVCI S INVALIDITETOM NAJBOLJI SPORTAŠI HRVATSKE

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: ARHIVA I PRESLIK S HRT-a

Dodijeljena priznanja Hrvatskog paraolimpijskog odbora

ZAGREB – Na tradicionanom proglašenju najuspješnijih sportaša Hrvatskog paraolimpijskog odbora za 2022. godinu održanog u kristalnoj dvorani hotela Westin za najbolje parasportaše Hrvatske proglašeni su sportski ribolovci u lovu ribe udicom na plovak. Nagradu za najuspješniju ekipu odnijela je muška reprezentacija Hrvatske za osobe s invaliditom koja je na lanjskom svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u lovu ribe udicom na plovak osvojila naslov svjetskih prvaka. Podsjetimo da je 23. svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak za osobe s invaliditetom održano lani na vesačkoj stazi Matyer u mađarskom Szegedu, a hrvatska reprezentacija u konkurenciji 11 reprezentacija uvjerljivo osvojila naslov svjetskih prvaka.

Za hrvatsku reprezentaciju osoba s invaliditetom u lovu ribe nastupili su: Dražen Filipović, Željko Geček, Zlatko Poparić, Nikola Geček, Mensur Rošić, Željko Kljajić, Ivica Bonino-Hasan, Kristijan Kosmačin, Srećko Sieber, Dragutin Peter, Danko Bregović i Željko Bročilović.

Na tradicionalnoj svečanosti Hrvatskog paraolimpijskog odbora proglašeni su i najuspješniji sportaši pojedinačno. Prizanje kao najuspješniji sportaš Hrvatske u neolimpijskim parasportovima dobio je sportski ribolovac Zlatko Poparić, koji je lani osvojio, uz ekipni s hrvatskom reprezentacijom i pojedinačni naslov svjetskog prvaka u lovu ribe udicom na plovak za osobe s invaliditetom održanim u Mađarskoj.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Kako je kazao predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, hrvatski parasportaši su u prošloj godini postigli niz zavidnih rezultata. Iza njih su 82 međunarodna natjecanja u 19 sportova, te osvojenih 269 medalja.

-Uvjeti u kojima su se pripremali i osvajali odličja tijekom proteklih godina i posebno 2022. godine bili su izazovni, no oni nisu posustali. Ponovno su nas učinili ponosnima, i to na više razina, kazao je Kovačić.

Sportsko-ribolovnu zajednicu veseli što su među nagrađenima, sasvim zasluženo i hrvatski ribolovci invalidi, kojima su lanjski uspjesi jedni u nizu osvojenih odličija sa svjetskih prvenstava, kako u ekipnoj, tako i u pojedinačnoj konkurenciji, s kojima su se, uz šaranaše, svrstali među naše najtrofejnije reprezentacije i sportske ribolovce natecatelje.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana