RIBOLOVCI S INVALIDITETOM NAJBOLJI SPORTAŠI HRVATSKE

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: ARHIVA I PRESLIK S HRT-a

Dodijeljena priznanja Hrvatskog paraolimpijskog odbora

ZAGREB – Na tradicionanom proglašenju najuspješnijih sportaša Hrvatskog paraolimpijskog odbora za 2022. godinu održanog u kristalnoj dvorani hotela Westin za najbolje parasportaše Hrvatske proglašeni su sportski ribolovci u lovu ribe udicom na plovak. Nagradu za najuspješniju ekipu odnijela je muška reprezentacija Hrvatske za osobe s invaliditom koja je na lanjskom svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u lovu ribe udicom na plovak osvojila naslov svjetskih prvaka. Podsjetimo da je 23. svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak za osobe s invaliditetom održano lani na vesačkoj stazi Matyer u mađarskom Szegedu, a hrvatska reprezentacija u konkurenciji 11 reprezentacija uvjerljivo osvojila naslov svjetskih prvaka.

Za hrvatsku reprezentaciju osoba s invaliditetom u lovu ribe nastupili su: Dražen Filipović, Željko Geček, Zlatko Poparić, Nikola Geček, Mensur Rošić, Željko Kljajić, Ivica Bonino-Hasan, Kristijan Kosmačin, Srećko Sieber, Dragutin Peter, Danko Bregović i Željko Bročilović.

Na tradicionalnoj svečanosti Hrvatskog paraolimpijskog odbora proglašeni su i najuspješniji sportaši pojedinačno. Prizanje kao najuspješniji sportaš Hrvatske u neolimpijskim parasportovima dobio je sportski ribolovac Zlatko Poparić, koji je lani osvojio, uz ekipni s hrvatskom reprezentacijom i pojedinačni naslov svjetskog prvaka u lovu ribe udicom na plovak za osobe s invaliditetom održanim u Mađarskoj.

Kako je kazao predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, hrvatski parasportaši su u prošloj godini postigli niz zavidnih rezultata. Iza njih su 82 međunarodna natjecanja u 19 sportova, te osvojenih 269 medalja.

-Uvjeti u kojima su se pripremali i osvajali odličja tijekom proteklih godina i posebno 2022. godine bili su izazovni, no oni nisu posustali. Ponovno su nas učinili ponosnima, i to na više razina, kazao je Kovačić.

Sportsko-ribolovnu zajednicu veseli što su među nagrađenima, sasvim zasluženo i hrvatski ribolovci invalidi, kojima su lanjski uspjesi jedni u nizu osvojenih odličija sa svjetskih prvenstava, kako u ekipnoj, tako i u pojedinačnoj konkurenciji, s kojima su se, uz šaranaše, svrstali među naše najtrofejnije reprezentacije i sportske ribolovce natecatelje.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana