PRVA HRVATSKA ŽENSKA LIGA U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: FACEBOOK

Seniorke Linjaka V. Bukovec i Adrijana Komorski prvakinje Hrvatske

VRBOVEC (16. i 17. 9. 2023.) – U ekipnom poretku sve je bilo jasno i riješeno daleko prije zadnja dva kola Hrvatske ženske ribolovne lige, koja su odlovljena u subotu i nedjelju u Poljanskom Lugu. Seniorke Linjaka iz Velikog Bukovca uvjerljivo su osvojile naslov ovogodišnjih prvakinja Hrvatske sa 16 bodova. Poslije lošeg starta u prvom kolu u Ivancu i osvojenog šestog mjesta, zaredala su dva druga mjesta, da bi potom Velikobukovčanke uknjižile za redom u četiri kola četri prva mjesta. S drugim mjestom u zadnjem kolu u nedjelju samo su potvrdile naslov prvakinja, kojeg su osigurale dobra četiri kola prije kraja prvenstva.

Sasvim drugačija situacija je bila u borbi za pojedinačni naslov prvakinje Hrvatske. Tu je borba bila neizvjesna sve do zadnjeg kola i posljednjeg sučevog zvižduka. Doslovce se je naslov prvakinje Hrvatske lovio i riješavao u zadnjem, osmom kolu prvenstva. Naslov prvakinje Hrvatske osvojila je Adrijana Komorski, Linjak Veliki Bukovec sa 13 bodova. Adrijana je u prvenstvu krenula sa dva treća sektorska plasmana, da bi potom četiri puta bila prva, te u predzadnjem i zadnjem kolu druga i prva. Za petama joj je stalno bila Ivona Majsec, Piškor Zagreb koja je na kraju osvojila 14 bodova (1-1-3-2-2-2-1-2), koju je doslovce u zadnjem kolu sektorsko drugo mjesto koštalo osvajanja naslova državne prvakinje s obzirom na ukupnu gramažu ulovljene ribe. Treće mjesto osvojila je Sara Strbad, Drava Donji Mihaljevec s 18 bodova, četvrta je Lana Picer, Linjak Veliki Bukovec sa 23 boda, a peta njena klupska kolegica Lucija Klasnić sa 27 bodova.

Podsjetimo da hrvatsku žensku plovkarošku reprezentaciju nagodinu očekuje nastup na svjetskom prvenstvu u Portugalu gdje brane naslov svjetskih prvakinja osvojen ove godine u Srbiji.

Chris standing up holding his daughter Elva

TABLICA

  1. Linjak Veliki Bukovec 16
  2. Piškor Zagreb 25
  3. Drava Donji Mihaljevec 26
  4. Ivanec 38
  5. Koprivnica 38
  6. Štuka Poljanski Lug 46
  7. Rak Rakitje Topfishing Garbolino 48
  8. Diver Ljubeščica 51

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana