PRVA LIGA STARTA U TRAVNJU

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: ARHIVA

Ove godine bez Skresova

ZAGREB – Hrvatski športsko ribolovni savez objavio je kalendar liga u svim ribolovnim disciplinama u kojima provodi natjecanja u sportskom ribolovu za prvenstvo Hrvatske. Objavljen je i kalendar natjecanja u disciplini lova ribe udicom na plovak. U najprestižnijem rangu natjecanja u Prvoj hrvatskoj ribolovnoj ligi u lovu ribe udicom na plovak, krema plovkaroškog ribolova borit će se za naslov najboljeg u državi, odnosno za plasman na svjetsko klupsko prvenstvo u ekipnom poretku, a u pojedinačnom za ulazak u reprezentaciju Hrvatske, koja će 2024. nastupiti na svjetskom prvenstvu. U Prvoj HRL nastupa dvanaest ekipa, od kojih na kraju prvenstva tri najslabije napuštaju prvoligaško društvo i odlaze u niži rang natjecanja – neku od tri Druge HRL. Iz njih se pak, od prvoplasiranih, popunjava sastav Prve lige.

Ove godine u Prvoj ligi Hrvatske nastupit će: Rak Rakitje Topfishing Garbolino, TSH Sensas Matchfishing Čakovec, Varaždin Interland Van den Eynde, Klen Majur, Bjelka GME Garbolino Sunja, Udica Donji Miholjac, Amur Darda, Klen Colmic Sv. Marija, Ilova Garešnica, Mura Mursko Središće, Bistra Repaš i Štuka Torčec Colmic.

Podsjetimo naslov prvaka Hrvatske brani ekipa TSH Sensas Matchfishing Čakovec i njen član Alan Perko.

Prvenstvo kreće 15. travnja kada će biti održano prvo kolo Prve HRL na Bosutu u Trbušancima. Slijedi dan poslije drugo kolo, 16. 4. također na Bosutu u Trbušancima, a onda slijede kola lige: 6. i 7. 5. na Staroj Dravi Bilje, 10. i 11. 6. na Finzuli Rakitje, 8. i 9. 7. na jezeru Jegeniš, 26. i 27. 8. na jezeru Pakra II Banova Jaruga, te 23. i 24. 9. na kanalu Varaždin.

Ove godine, znakovito, nema ni jednog kola lige na jezeru Skresovi u Garešnici, na kojima su do sada svake godine bila kola Prve ribolovne lige. U razloge za takvu odluku nećemo previše ulaziti, ali je očito da se željelo omogućiti da novi prvoligaši budu domaćini nekog kola prvenstva Hrvatske i da tako „u sustav“ uđu i nove vode.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana