PRVA RIBOLOVNA LIGA – SENIORKE

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : INTERNET

U vodstvu Drava D. Mihaljevec i Sara Strbad

ZAGREB (30. i 31. 7.) – Seniorke su odlovile peto i šesto kolo Prve hrvatske ribolovne lige u lovu ribe udicom na plovak na jezeru Ontario u Zagrebu. Dva kola prije kraja još ništa nije riješeno. Pogotovo ne u pojedinačnom poretku za izbor reprezentacije Hrvatske.

U petom kolu ženskog prvenstva Hrvatske slavila je uvjerljivo ekipa Piškora iz Novog Zagreba, dok je u šestom kolu najbolja bila ekipa Ivanca. No, poslije šest kola u vodstvu je i dalje ekipa Drave iz Donjeg Mihaljevca koja je vodstvo osigurala u prva četiri kola, kada je posije petog mjesta u prvom, nanizala tri prva mjesta, te drugo u petom i četvrto mjesto u šestom kolu na jezeru Ontario. Donjomihaljevčanke imaju ukupno 14 bodova i četiri boda prednosti ispred drugoplasirane ekipe Koprivnice koja je u šestom kolu bila treća i ukupno ima 18 bodova, kao i trećeplasirane seniorke iz Ivanca. Na četvrtom mjestu je ekipa Piškora iz Novog Zagreba i za sada je tek jasno da će ove ekipe odlučivati o poretku prve tri najbolje u Hrvatskoj.

U pojedinačnoj konkurenciji još je neizvjesnija situacija uoči dva zadnja kola koja su na rasporedu 17. rujna u Poljanskom Lugu i 18. rujna na jezeru Barutana u Ivancu.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Vodeća na tablici Sara Strbad (Drava Donji Mihaljevec) veoma dobro je odradila zadnja dva kola na jezeru Ontario. U petom je bila treća, a u šestom druga. S dosadašnjim četvrtim, te dva druga i jednim prvim mjestom u dosadašanjem tijeku prvenstva Sara ukupno ima 14 bodova. Drugoplasirana Ivona Majsec (Piškor Novi Zagreb) ima 15 bodova. Ivona je u petom kolu bila prva, a u šestim druga u svom sektoru. Treća na tablici je Marijana Mutak (Drava Donji Mihaljevec) sa 16 bodova, koliko ima i četvrtoplasirana Sanja Oreški (Koprivnica), dok petoplasirana Ivanka Škoda (Ivanec) ima 17 bodova. Natjecateljice plasirane sve do desetog mjesta su unutar 20 bodova, tako da će se o prvakinji Hrvatske odlučivati u zadnja dva kola, a tako i o petoro najboljih seniorki Hrvatske koje će nagodinu, kao reprezentacija predstavljati hrvatski ženski ribolov na svjetskom prvenstvu u Srbiji (u Apatinu).

Spomenimo da se jezero Ontario i ovaj put pokazalo kao veoma specfična natjecateljska staza, bar kad je u pitanju plovkaroški ribolov s obzirom na rapson ulova i ulova velikih riba. U šestom kolu sve tri pobjednice sektora dobarno su premašile ulove od deset kilograma ribe. Primjerice u A sektoru slavila je Marija Remenarić (Ivanec) sa 11.689 grama ulova, dok je u B sektoru pobjedila Ivanka Škoda (Ivanec) sa 11.282 grama ribe, a u C sektoru Petra Tomić (Glavatica Prelog) sa 12.204 grama ribe.

Pred najboljim ribolovkama Hrvatske sada je pauza sve do sredine rujna s obzirom na ljetne praznike i reprezentativne obveze ženske ribolovne reprezentacije, koja 14. kolovoza putuje na svjetsko žensko prvenstvo. 28. Svjetsko prvenstvo za seniorke održat će se 20. i 21. kolovoza u francuskom Coudekerque Branche.

TABLICA POSLIJE ŠEST KOLA

  1. Drava Donji Mihaljevec 14
  2. Koprivnica 18
  3. Ivanec 18
  4. Piškor Novi Zagreb 19
  5. Glavatica Prelog 25
  6. Štuka Poljanski Lug 32

TABLICA POJEDINAČNO

  1. Sara Strbad, Drava D. Mihaljevec 14
  2. Ivona Majsec, Piškor N. Zagreb 15
  3. Marijana Mutak, Drava D. Mihaljevec 16
  4. Sanja Oreši, Koprivnica 17
  5. Ivanka Škoda, Ivanec 17

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana