LIGE MLADEŽI

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : INTERNET

Šesto kolo prekinuto zbog grmljavinskog nevremena

BANOVA JARUGA (23. 7. 2022.) – Od planirana dva kola liga mladeži za prvenstvo Hrvatske u kategorijama U15, U20 i U25 na jezeru Banova Jaruga odlovljeno je samo peto kolo i to pod iznimno teškim uvjetima, velikoj sparini i visokim temperaturama i suncu koje je nemilosrdno peklo. Zato svaka pohvala mladim ribolovcima koji su izdržali i odlovili peto kolo. Dan kasnije, šesto kolo Lige nije održano do kraja. Zbog grmljavnskog nevremena moralo je biti prekinuto i odgođeno je. Novi termin još nije utvrđen, no najvjeroatnije će biti prije zadnja dva kola koja su na rasporedu, također na Banovoj 1. i 2. listopada.

KATEGORIJA U15

U petom kolu lige mladeži, kako već rekosmo ribolov je bio težak i zahtijevan. U kategoriji ribolovaca do 15 godina starosti slavio je Franko Žili (Slavonac Lipik) sa 4065 grama ulova. Žili je i trenutno vodeći na tablici u kategoriji U15 s 15,5 bodova. Do sada je Žili osvajao drugo, treće, peto, deveto i sada prvo mjesto s kojim se popeo na čelo tablice. Trenutno je bolji za pola boda od drugoplasiranog Dine Slavićeka (Klen Sveta Marija) i Lovre Rodeka (Som Kotoriba), koji imaju po 16 bodova.

U kategoriji U 15 natjeće se deset mladih ribolovaca. Bodovna razlika u ovoj kategoriji, pogotovo između prvih pet natjecatelja je minimalna, pa će borba za naslov prvaka Hrvatske biti neizvjesna do samog kraja prvenstva. Ono što je izvjesnije jest prva petorka, koja će ući u sastav reprezentacije Hrvatske za svjetsko prvenstvo koje je dogodine u Portugalu. Tu su se stvari već dosta iskristalizirale.

TABLICA U15

  1. Franko Žili, Slavonac Lipik 15,5
  2. Dino Slaviček, Klen Sveta Marija 16
  3. Lovro Rodek, Som Kotoriba 16
  4. Dora Kolmanić, TSH Sensas Matchfishing Čakovec 17
  5. Ivana Pozderec, Klen Sveta Marija 17,5

KATEGORIJA U20

U petom kolu na jezeru Banova najbolji ulov na stazi, u kategoriji U20 imao je Luka Puklin (Šaran Zaprešić Petar Šport), koji je ulovio 9590 grama ribe. S tim ulovom Luka je bio prvi u svom sektoru. Luka je trenutno sedmi na prvenstvenoj tablici s 18 bodova. Na čelu tablice je Tomislav Tančak (Mrena Nova Gradiška) koji je do sada sakupio 12 bodova. U proteklih pet kola bio je po jednom osmi i peti, te tri puta prvi. Prvi je bio u sektoru i u petom kolu sa 6230 grama ribe. Tomislav bježi za bod i pol drugoplasiranom Karlu Strbadu, Linjak Veliki Bukovac i četiri boda Marku Horvatu, Som Kotoriba. I u ovoj kategoriji mladih ribolovaca, u kojoj se ove godine natjeće 18 ribolovaca, očito je da će biti neizvjesno do samog kraja prvenstva. Tko će ponijeti naslov prvaka Hrvatsje i tko će ući među pet najboljih i u reprezentaciju Hrvatske, nema sumnje, znat će se tek poslije zadnjeg kola.

TABLICA U20

  1. Tomislav Tančak, Mrena Nova Gradiška 12
  2. Karlo Strbad, Linjak Veliki Bukovec 13,5
  3. Marko Horvat, Som Kotoriba 16
  4. Fabricio Ištvanek, Ribomanija Turopolje 16
  5. Jan Varga, Glavatica Pfeifer Sensas Prelog 16,5

KATEGORIJA U25

Sara Strbad (Drava Donji Mihaljevac) odlično je odlovila peto kolo u Ligi mladeži U25. Osvojila je ujerljivo prvo mjesto u svom sektoru sa 6535 grama ribe. S tim rezultatom popela se tako u vrh prvenstvene tablice, među pet najboljih s 15,5 bodova. Sara ima pet i pol bodova više od vodećeg Maria Matića (ŠRD Bjelovar), koji ima deset bodova. Mario je u dosadašnjem tijeku prvenstva stalno bio u vrhu (drugi, prvi, četvrti, treći i drugi u petom kolu) pa zasluženo vodi. Za pola boda je jači od klupskog kolege Kristijana Komara koji ima 10,5 bodova. Očito je da će se među ova dva natjecatelja voditi borba do kraja prvenstva za naslov prvaka Hrvatske, a za ulazak među pet najboljih i u reprezentaciju, u konkurenciji je, zbog male bodovne razlike u ovoj ligi krug aspiranata je dosta velik. Može se reći da čak njih prvih deset ima još šanse za ulazak među prvih pet, a podsjetimo u ligi se natjeće 13 mladih ribolovaca starosti do 25 godina.

TABLICA U25

  1. Mario Matić, Bjelovar 10
  2. Kristijan Komar, Bjelovar 10,5
  3. Matej Šalković, Korana Karlovac 14
  4. Vito Frinčić, ŠRK Zagreb 15
  5. Sara Strbad, Drava Donji Mihaljevec 15,5

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana