PRVA RIBOLOVNA LIGA U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK – Uvjerljivo vodstvo Čakovčana

2 min read
SVETA MARIJA - Sedmo i osmo kolo Prve hrvatske ribolovne lige u lovu ribe udicom na plovak odlovljeno je u subotu i nedjelju na kanalu HE u Svetoj Mariji. Svjetska staza! No, teška i zahtijevna u ovo doba godine, tako da su u pojedinim sektorima natjecatelji ostali bez ulova, dok se u nekima lovilo i po desetak kilograma ribe. Lovilo se teškim štekama i sistemima, ponajviše u želji da se dođe do krupnih mrena, klenova i podusta. ..

SVETA MARIJA – Sedmo i osmo kolo Prve hrvatske ribolovne lige u lovu ribe udicom na plovak odlovljeno je u subotu i nedjelju na kanalu HE u Svetoj Mariji. Svjetska staza! No, teška i zahtijevna u ovo doba godine, tako da su u pojedinim sektorima natjecatelji ostali bez ulova, dok se u nekima lovilo i po desetak kilograma ribe. Lovilo se teškim štekama i sistemima, ponajviše u želji da se dođe do krupnih mrena, klenova i podusta. U neku ruku ovdašnja ekipa, TSH Matchfishing Sensas iz Čakovca odlično je iskoristila „domaći teren“ i s prvim i trećim ekipnim mjestom, zasjela je, poslije osam kola, na čelo tablice s 21 bodom. Čakovčani su u dosadašnjem tijeku prvenstva uknjižili četiri prva te po jedno drugo, četvrto, osmo i treće mjesto i sigurno idu prema naslovu prvaka Hrvatske.
Do kraja prvenstva ostala su još četiri kola. Sljedeća dva se love ponovo na kanalu u Svetoj Mariji, 28. i 29. kolovoza, a zadnja dva su na rapsoredu 25. i 26. rujna na Banovoj. Dakle, za Čakovčane ne bi trebalo biti prioblema.
Na prvenstvenoj tablici na drugom mjestu je ekipa Bjelke GME Sunja sa 38 bodova, koja je stalno u vrhu u svakom kolu, dok je na trećem mjestu ekipa Klen Colmic iz Svete Marije sa 41 bodom.

U osmom kolu Prve lige prvo mjesto osvojila je zagrebačka ekipa Topfishing Garbolino. S tim rezultatim, dečki iz Zagreba popeli su se do osme pozicije i maknuli su se sa začelja prvenstvene tablice i iz zone ispadanja u kojoj su za sada ekipe: Rak Rakitje, Linjak Matchfishing Palovec, Som Kotoriba i (najveće neugodno iznenađanje ovogodišnjeg prvenstva) Intreland VDE Varaždin.

U pojedinačnom poretku u vodstvu je i dalje aktualni svjetski prvak Alan Perko (TSH Matchfishing Sensas Čakovec), koji je u osam kola nakupio 23 boda. Do sada je po dva puta bio prvi, drugi i treći, te po jednom peti i šesti). U osmom kolu je bio drugi. Na drugoj poziciji je njegov klupski kolega Željko Raženj sa 24 boda, dok je treći Mihael Pngrac (Klen Colmic Sveta Marija) sa 27 bodova. Trenutno su u „postavi reprezentacije“ četvrtoplasirani Domagoj Ceković (Bjelka GME Sunja ) sa 29 i njegov klupski kolega, petoplasirani Mario Pejaković sa 31 bodom.

Prvoligaški cirkus, dakle, ostaje i dalje na kanalu u Svetoj Mariji, gdje će se loviti deveto i deseto kolo, 28. i 29. kolovoza.

TABLICA (POSLIJE OSAM KOLA)

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
 1. TSH Sensas Machfishing Čakovec 21
 2. Bjelka GME Sunja 38
 3. Klen Colmic Sveta Marija 41
 4. Sava Županja 45
 5. Ilova Garešnica 46
 6. Štuka Colmic Torčec 51
 7. Amur Intreland Darda 59
 8. Topfishing Garbolino Zagreb 60
 9. Rak Rakitje 63
 10. Linak Matchfishing Palovec 65
 11. Som Kotoriba 66
 12. Interland VDE Varaždin 69

Piše: Siniša Slavinić

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana