KUP JADRANSKO-PODUNAVSKIH ZEMALJA U FEEDER RIBOLOVU – Pobjeda Nišave iz Niša

2 min read
GAREŠNICA – Treći Kup jadransko-podunavskih zemalja u feeder ribolovu (ribolovu na dnu hranilicom) održan je ove godine u Hrvatskoj, na jezeru Skresovi. Natjecanje je okupilo dvanaest ekipa iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Srpski ribolovci pokazali su da im nema premca u ovoj disciplini. Ekipa Nišave iz Niša ponijela je naslov prvaka sa 24,5 boda, ispred ekipe Eko-trofej iz Beograda, sa 31 bodom, dok je treće mjesto osvojila ekipa Mrene Živinice (BiH), također s 31 bodom. ..

GAREŠNICA – Treći Kup jadransko-podunavskih zemalja u feeder ribolovu (ribolovu na dnu hranilicom) održan je ove godine u Hrvatskoj, na jezeru Skresovi. Natjecanje je okupilo dvanaest ekipa iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Srpski ribolovci pokazali su da im nema premca u ovoj disciplini. Ekipa Nišave iz Niša ponijela je naslov prvaka sa 24,5 boda, ispred ekipe Eko-trofej iz Beograda, sa 31 bodom, dok je treće mjesto osvojila ekipa Mrene Živinice (BiH), također s 31 bodom. Najbolje plasirana hrvatska ekipa je Interland Varaždin na četvrtom mjestu sa 33 boda. Od ostalih hrvaskih ekipa, Smuđ Drašovec osvojio je šesto mjesto (35 bodova), TSH Matchfishing Čakovec, sedmo (38,5 bodova) i Šaran Zaprešić deveto mjesto (45 bodova).

U pojedinačnoj konkurenciji, prvo mjesto osvojio je Huso Memić (Mrena Živinice – BiH) sa 4 boda (3-1) i ukupno ulovljenih 17790 grama ribe. Drugi je bio Uroš Tomašević (Eko-trofej Beograd) s 5 bodova (1-4) i 29900 g, dok je treće mjesto osvojio Ljubiša Stojković (Nišava Niš) sa 5 bodova (1-4) i 23605 g. Najbolje plasirani hrvatski ribolovac bio je na četvrtom mjestu Antonio Horvatić (TSH Matchfshing Čakovec) sa 6,5 bodova (2,5-4) i 23600 g.

Prvenstvo je održano po vrućem i sparanom vremenu. Drugi dan je natjecanje bilo i prekinuto zbog krakotrajnog orkanskog nevremena, poslije kojeg je opet bio vruć i sparan dan. Uglavnom je lovljena babuška i poneki krupni šaran.
HŠRS i domaćin ŠRD Ilova Garešnica pokazali su odličnim domaćinima. Sljedeći kup jadransko-podunavskih zemalja u feeder ribolovu (2022.) zakazan je u BiH.

Piše: Siniša Slavinić / Foto: Siniša Slavinić

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2021 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana