PRVENSTVO HRVATSKE – LIGE MASTER, VETERANI, INVALIDI

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: INTERNET

U vodstvu Štajduhar, Haršić i Geček

GAREŠNICA – Na jezeru Skresovi u Garešnici odlovljeno je treće i četvrto kolo prvenstva Hrvatske u ligama mastres (ribolovci 55-65 godina), veterani (+65) i invalidi u lovu ribe udicom na plovak.

U kategoriji masters ove godine za naslov prvaka Hrvatske i plasman u reprezentaciju za svjetsko prvenstvo 2024. godine u Bugarskoj natjeću se 22 ribolovca. Poslije četiri kola u vodstvu je uvjerljivo lanjski prvak države u ovoj kategoriji Dražen Štajduhar, član ŠRD Ilova Garešnica. Štajduhar je na jezeru u Ivancu krenuo s drugim i petim mjestom u prva dva kola, a na domaćoj vodi, jezeru Skresovi je pomeo konkurenciju. U trećem kolu je bio drugi u sektoru, a u četvrtom prvi i pobjednik staze sa 16.565 grama ulova. Za petama mu je Marijan Mutak, ŠRU Mura Mursko Središće na drugom i Darko Sedlar, ŠRD Rak Rakitje na trećem mjestu.

Pred „masterima“ je zaslužena ljetna pauza, a prvenstvo nastavljaju 2. i 3. rujna ponovo na jezeru Skresovi u Garešnici.

TABLICA MASTERS

 1. Dražen Štajduhar, Ilova Garešnica 7,5
 2. Marijan Mutak, Mura Mursko Središće 11,5
 3. Darko Sedlar, Rak Rakitje 12,5
 4. Damir Dević, Bačice Cernik 13
 5. Ivica Vrabec, Peski Đurđevac 13

U veteranskoj ligi Hrvatske natjeće se 19 ribolovaca. Poslije četiri kola u vodstvu je Pero Haršić, ŠRU Mrena Nova Gradiška koji je do sada odlično odlovio sva četiri kola. U prva dva je bio drugi i prvi, a u trećem i četvrtom na Skresovima je uknjižio prvo i drugo sektorsko mjesto. Za petama mu je poznati natjecatelj Tihomir Hunjak, ŠRD Ivanec na drugom i Božidar Magdić, ŠRK Sveti Petar na trećem mjestu, koji je bio i prvak sektora i staze u trećem kolu sa 19.845 grama ulova, dok je najbolji na stazi u četvrtom kolu bio Tvrtko Krešić, Peski Đurđevac sa 11.795 grama ribe.

Prenstvo u kategoriji veterani nastavlja se početkom rujna ponovo na stazi jezera Skresovi u Garešnici.

TABLICA VETERANI

 1. Pero Haršić, Mrena Nova Gradiška 5
 2. Tihomir Hunjak, Ivanec 10
 3. Božidar Magdić, Sveti Petar 10,5
 4. Tvrtko Krešić, Peski Đurđevac 11
 5. Anđelo Orač, TPK Zagreb 11,5

U Ligi osoba s invaliditetom ove godine se natjeće samo sedam natjecatelja. Nikad manje. Poslije četiri kola vodi Nikola Geček, ŠRD Ivanec s 10 bodova. Nikola je do sada bio drugi, treći i na zadnja dva kola na Skresovima u Garešnici četvrti i prvi. U četvrtom kolu je bio prvak staze sa 8.120 gram ribe. Slijedi ga Ivica Bonino Hasan, ŠRK Varaždin Interland sa 11 bodova, koji je bio prvak staze i sektora u trećem kolu sa 12.075 grama ribe. Na trećem mjestu trenutno je Željko Kljajić, ŠRD Ilova Garešnica sa 13 bodova.

Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom nastavlja se 2. i 3. rujna na banovskom jezeru.

TABLICA INVALIDI

 1. Nikola Geček, Ivanec 10
 2. Ivica Bonino Hasan, Varaždin Interland 11
 3. Željko Kljajić, Ilova Garešnica 13
 4. Igor Terzić, Amur Ladimirevci 15
 5. Dražen Filipašić, Ludbreg 18

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana