PRVENSTVO HRVATSKE U RIBOLOVU PASTRVE NA JEZERU

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: MIRSAD ČUSTIĆ

Nedostižna trojka

ZAGREB – Ovogodišnju prvenstvenu ligašku sezonu Hrvatski športsko ribolovni savez završio je prvenstvom Hrvatske u ribolovu pastrve prirodnim mamcem na jezeru. Svih šest kola u tri vikenda Hrvatske pojedinačne lige u ovoj disciplini održana su tijekom studenog na jezeru Granešina u Zagrebu. UŠRIDRRH Zagreb bio je i ove godine odličan domaćin, koji je dao i svu drugu infrastrukturu (suci) za održavanje natjecanja u ovoj disciplini, u kojoj se u Hrvatskoj održavaju natjecanja i prvenstvo Hrvatske od 2009. godine. Riječ je o ribolovnoj disciplini iznimno popularnoj u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj i još nekim zemljama u kojima postoji i razvijeni sustav liga i natjecanja (Italija).

Ove godine Hrvatska pastrvaška liga okupila je deset najboljih natjecatelja u zemlji. Već poslije trećeg natjecanja od ostatka društva odvojili su se Siščanin Boris Grubić, Zagrepčanin Anđelo Orač i Bjelovarčanin Siniša Slavinić, inače višestruki reprezentativci Hrvatske, između ostalog baš u ovoj disciplini. Uvjerljivu bodovnu prednost povećavali su iz kola u kolo, pa se je na kraju između njih vodila borba za naslov prvaka Hrvatske, koji je na kraju, odličnim nastupom u zadnjem kolu, u kojem je podijelio prvo mjesto, osvojio Anđelo Orač, TPK Zagreb sa 14 bodova i ukupno ulovljenom 101 pastrvom. Do petog kola vodeći Boris Grubić, Smuđ Sisak, u zadnjem je kolu loše odlovio i skliznuo je na drugo mjesto na prvenstvenoj tablici, dok je treće mjesto osvojio Siniša Slavinić, Česma Bjelovar, koji je loše startao u prvom kolu, no zatim je stalno bio u vrhu među tri plasirana.
Spomenimo da je tijekom ovogodišnjeg prvenstva natjecatelje pratilo različito vrijeme od liepog sunčanog, ali prohladnog do kola lige održanih po južini odnosno onih po hladnom kišnom vremenu. Osim prvog kola, kada kalifornijsku pastrvu nije bilo teško prevarti i uloviti u jezeru, u preostalih pet kola ribolov je bio sve teži i teži i trebalo se je dosta potruditi da se riba izazove na griz i ulovi.

TABLICA PRVIH PET (REPREZENTACIJA HRVATSTKE)

  1. Anđelo Orač, TPK Zagreb 14
  2. Boris Grubić, Smuđ Sisak 17
  3. Siniša Slavinić, Česma Bjelovar 18,5
  4. Darko Jurešić, Smuđ Sisak 30,5
  5. Zoran Štefanić, Peščenica Zagreb 32,5

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana