Ekipno DP

2 min read

Piše: Arsen

EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO SA OBALE ODRŽANO U MAKARSKOJ

Ove godine, domaćin ovog natjecanja je bio PŠRD “Arbun” iz Makarske od 17-19.11.2023. Kategorije koje su se natjecale su bile seniorke, U-16 i seniori. Seniorke i U-16 su se natjecali u subotu dok su seniori lovili u nedjelju.
Prvoga dana zona ribolova je bila plaža ispod hotela “Biokovka”. Puhala je olujna bura i tramontana i bilo je upitno da li će se natjecanje uopće održati. Na kraju se ipak održalo u skraćenom obliku i natjecatelji su imali vrlo teške uvjete na plaži. I ulovi su tako bili veoma skromni. Lovili su se uglavnom knezi, špari, pirke, arbuni i koja bugva.
Riba se lovila uglavnom blizu obale sa lakšim štapovima jer nije bilo jednostavno daleko zabacivanje zbog jakog vjetra.
U konkurenciji seniorka je bilo prisutno 8 ekipa.
Prvo mjesto je pripalo ekipi zadarskog “Zubaca”. Drugo mjesto je osvojila ekipa ŠRK “Oslić” Selce, dok su brončane bile seniorke ekipe SKRM “Pirka” iz Tribunja.

REZULTATI SENIORKE

  1. ŠRD “ZUBATAC” Zadar (Kristina Štrbac, Tea Sikirić, Vesna Švenjak)
  2. ŠRK “OSLIĆ” Selce (Mirjana Pobor, Lovorka Pobor i Dijana Lukšić)
  3. SKRM “PIRKA” Tribunj (Katarina Bašić, Rajna Vlahov i Marija Novković)

Kod U-16 se natjecalo 9 ekipa.Ulovi su bili slabiji nego kod seniorka. Zlato je pripalo ekipi ŠRD “Zubatac” iz Lovrana , drugo mjesto je otišlo u DSR “Galeb” iz Raše, dok je treće mjesto osvojila ekipa KŠR “NEBOJSIJA” iz Kaštel Kambelovca.

REZULTATI U-16

  1. ŠRD “ZUBATAC” Lovran (Luko Pavičević, Mihael Andrejević, Patrik Uhač)
  2. DSR “GALEB” Raša (Vito Diminić, Fran Baćac i Dominik Mikuljan)
  3. KŠR “NEBOJSIJA” K.Kambelovac (Filip Malnar, Marko Kelam, Antonio Kajić)

U nedjelju su lovili seniori na poluotoku Sv.Petar. Vremenski uvjeti su ovog puta bili dobri. Bilo je prisutno 10 ekipa.Ulovi su bili vrlo dobri. Knez je bio najbrojniji među ulovljenim primjercima. Bilo je još tu pirka,fratara,bugva,pauka i arbuna. Na kraju najuspješnija je bila ekipa ŠRD “Zubatac” Zadar, drugo mjesto je pripalo dečkima iz SRK “Meduza” Rovinj dok su treći ribolovci iz KŠR “Nebojsija” K.Kambelovac.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

REZULTATI SENIORI

  1. ŠRD “ZUBATAC” Zadar (Dubravko Pejdo, Ivan Galzina, Igor Lakić)
  2. SRK “MEDUZA” Rovinj (David Pinezić, Alen Bilić, Marijan Klaričić)
  3. KŠR “NEBOJSIJA” K.Kambelovac (Josip Tadin, Tomislav Tadin, Boško Tomaš)

Tako je to izgledalo u Makarskoj. Drugog će se vikenda seniori boriti u Baški na otoku Krku za titulu pojedinačnog državnog prvaka. Rogi!!!

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana