PRVI JADRANSKO-PODUNAVSKI KUP U SPIN RIBOLOVU

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: MIRKO HANŽEKOVIĆ

Boris Šiljeg i Jasmin Subašić najbolji u regiji

BUSOVAČA – Hrvatska spin reprezentacija u ribolovu pastrve umjetnim mamcem s obale pokazala je da je jedna od najboljih u ovom dijelu Europe. Na rijeci Lašvi u Busovači na prvom Kupu Jadransko-podunavskih zemalja u spin ribolovu s obale reprezentacija Hrvatske osvojila je treće mjesto konkurenciji dvanaest ekipa iz pet zemalja (Makedonija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Hrvatska). Rezultat je tim vrijedniji što su se hrvatski spineraši uspjeli izboriti za treću poziciju u iznimno teškim uvjetima na promutnoj Lašvi. Da Lašva nije bila nabujala i mutna rezultat bi bio sasvim je sigurno još bolji. No, i ovako je ostvaren veličanstven uspjeh.

Prvog dana A sastav Hrvatske bio je četvrti, a najbolji hrvatski spineraši Mario Matijašić, Jasmin Subašić i Hrvoje Kuzmić prvog dana imali su sektorski skor: 1,5-4-9. Drugog dana su popravili plasman sa sektorskim zbirom 2-4-9 i u konačnici su osvojili treće mjesto.

Prvo mjesto na prvom spin prvenstvu RAJP osvojila je Sjeverna Makedonija, dok je drugi bio prvi sastav reprezentacije Srbije.

Regionalna asocijacija jadransko-podunavsih zemalja (RAJP) pokrenula je ove godine prvenstvo Jadransko-podunavskih zemalja i u spin tehnici ribolova s obale. Hrvatska je na prvenstvu nastupila sa četiri selekcije. Drugi sastav Hrvatske osvojio je peto, treći sedmo i četvrto jedanaesto mjesto.

U pojedinačnom poretku hrvatski reprezentativci zablistali su u punom sjaju. Poslije dva dana teškog ribolova Boris Šiljeg uspio je osvojiti naslov najboljeg u konkurenciji četrdeset ribolovaca iz pet zemalja.

-Nakon gotovo tri dana teškog ribolova na rijeci Lašvi u Busovači,ostvario sam jedan od najvećih rezultata karijere. Zahvaljujem domaćinu na odličnoj organizaciji,a posebno dragom Ivici Cavi Tomičiću na uloženom trudu i zaista odličnom domaćinstvu. Lijepo sam se osjećao među domaćinima i u uvijek dragoj BiH. Rijeka Lašva je zaista odlična no nekad protiv prirode ne možemo. Hvala HŠRS na potpori i hvala mom matičnom klubu ŠRD Krka Knin, kaže Boris.

Na postolje „Balkanskog prvenstva“ u spin ribolovu umjetnim mamcem s obale popeo se i veteran Hrvatske spin lige, Jasmin Subašić Yapi, koji je osvojio drugo mjesto. Treće mjesto je osvojio Darko Petrot iz rerezentacije Srbije.

Kako saznajemo od čelnih ljudi RAJP dogodine će drugi kup u spin ribolovu umjetnim mamce s obale jadransko-podunavskih zemalja ponovo biti održan u Bosni i Hercegovini.

TABLICA RAJP

  1. Sjeverna Makedonija 22,5
  2. Srbija 1 27,5
  3. Hrvatska 1 29,5
  4. SRD Banja Luka 32
  5. Hrvatska 2 32,5
  6. Federacija 1 Breza 37
  7. Hrvatska 3 42
  8. ŠRD Željeznica 46,5
  9. Federacija 2 Cazin 49,5
  10. Srbija 2 51
  11. Hrvatska 4 54
  12. Sjeverna Makedonija 2 56,5
  13. SRD Lim Berane 62,5
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana