SP Masters +55

2 min read

Piše: Arsen

Hrvatska zauzela 8.mjesto

Talijanski grad Ortona u regiji Abruzzo bio je domaćin petog SP-a za kategoriju Masters +55 u lovu štapom sa obale-surfcasting,koje se održalo od 1.10 do 8.10.Hrvatska je upisala svoj drugi nastup u ovoj kategoriji nakon prošlogodišnjeg nastupa u Tunisu.Reprezentacija je otputovala u sastavu:Mihajlo Skandović,Tomo Strossmajer,Mladen Bajlo,Mario Kapov,Slavko Štrkalj i Osman Tabaković.Izbornik je bio Anton Vrbat dok je trener bila Marina M.Matulja.Nastupilo je devet reprezentacija.Moramo napomenuti da su naši reprezentativci neiskusni u ovoj disciplini jer su se kroz životni vijek natjecali gotovo uvijek iz usidrene brodice ili sa kamenite obale.

Plaže koje je domaćin izabrao za ovo SP su bile Fossacesia,Vasto,Francavilla al Mare i Casal Bordino.Radi se o plitkim pješćanim i šljunkovitim plažama nakojima je bilo prisutno i dosta kamenja tako da su ulovi bili šaroliki.Lovile su se ovčice,orade,lice,bugve,fratri,kanjci i cipli.

Natjecanje se sastojalo od četiri lova,svaki od četiri sata kroz četiri dana.Prije natjecanja naši veterani su “isprobali”plaže i odradili službeni trening.

Koristili su se predvezi debljine 0.14-0.20 mm,dok je glavna struna bila 0.22-0.40 mm.Riba se lovila blizu i na srednjoj daljini.

Prva tri lova su bila popodnevna i na kraju natjecanja bi se ušlo u noć gdje bi ovčice činile razliku.

Zadnji lov je bio jutarnji sa vrlo šarolikim ulovima.

Lovilo se po principu “ulovi i pusti” gdje je svaka riba preko 12 cm dužine,ovisno o vrsti, dobivala određene bodove iz pretvorbene tablice,dok je riba ispod 12 cm vrijedila 1 bod.

Nakon četiri ribolovna dana najuspješniji je bio Španjolac Julio Ossorio;drugi je bio Agostino Antonelli iz Italije dok je treći bio njegov sunarodnjak Silvano Reali.

Naši su reprezentatici ostvarili skromne rezultate.Slavko Štrkalj je bio 26.,Mihajlo Skandović 28.,Tomo Strossmajer 30.,Mladen Bajlo 35.,dok su Mario Kapov i Osman Tabaković bili oko 40 mjesta jer nisu upisali sve nastupe zbog izmjena izbornika.

U ekipnoj konkurenciji slavila je Italija (ekipa A),ispred Španjolske (ekipa B) dok je treća bila “B” ekipa Italije.Hrvatska je zauzela 8.mjesto

REZULTATI POJEDINAČNO

1.Julio Ossorio -15 neg.bodova
2.Agostino Antonelli-26 neg.bodova
3.Silvano Reali-27.neg bodova

26.Slavko Štrkalj
28.Mihajlo Skandović
30.Tomo Srossmajer
35.Mladen Bajlo

  1. Mario Kapov

EKIPNI REZULTATI

1.ITALIA “A”-9 neg. bodova
2.ŠPANJOLSKA “B”-11 neg. bodova
3.ITALIJA “B” -14 neg.bodova

8.HRVATSKA

Iduće godine naše veterane očekuje nastup u Mexicu.Biti će to još jedno veliko životno iskustvo sa mnogo nezaboravnih ribolovnih trenutaka.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana