SP SENIORI I SENIORKE- Sicilija

3 min read

Piše: Arsen

ESTERA BAJLO SREBRNA

Ove je godine Sicilija bila domaćin SP-a za Seniore i Seniorke u surfcastingu u razdoblju 4.11-11.11.
Hrvatska je nastupila u obje kategorije nadajući se ponavljanju odličnih prošlogodišnjih rezultata.
Pod vodstvom izbornika Siniše Budisavljevića i trenerice Ivane Budisavljević za reprezentaciju seniorki su nastupile Ardena Bajlo ,Estera Bajlo, Jagoda Razum, Marina Mavrinac Matulja, Ana Vučetić i Veronika Kirinčić.
Izbornik Ljubo Blažević i trener Gregor Stermečki vodili su ekipu seniora koju su činili Dubravko Pejdo, Nino Jukić, Alen Bilić, David Pinezić, Arsen Radinović i Denis Županec.
Što se tiče ribolovnih zona, one su bile smještene u okolici gradova Messine i Catanie.
Plaže izabrane za ovo natjecanje su bile La Playa (Catania), Mortelle (Messina), San Marco i Roccalumera.
Službeni dio natjecanja su činila službeni trening i četiri lova ,svaki u trajanju od četiri sata.

Neke plaže su bile plitke (La Playa i Mortelle), dok su San Marco i Roccalumera znatno dublje. Dna su bila pjeskovita, šljunkovita, a ponegdje i kamenita. Budući da je Međunarodna Federacija ( FIPS-mer) nedavno donesla odluku da se natjecanja odvijaju po danu, ulovi su bili veoma skromni jer je riba dolazila u kraj pretežno po mraku. Na taj način faktor sreće je bio presudan za postizanje dobrog rezultatata. Kao mamac su se koristili coreani, arenicole i kozice. Štapovi su bili za beach ledgering i surfcasting akcije do 250 grama. Sa dalekim zabačajima je bilo moguće uloviti koju krupniju ribu koja je najčešće bila presudna za postizanje dobrog rezultata. Predvezi su bili do dužine od 100 cm, debljine 0.10 mm pa sve do 0.25 mm.
Lovili su se pretežno šarci, kostorozi, pauci, iverci, lice, iglice i koji kokot.
Vrijeme je bilo toplo i stabilno,a jedino je drugi dan bilo nešto sjevernog vjetra.
Na kraju natjecanja, u ženskoj konkurenciji, titulom svjetske prvakinje se okrunila talijanka Valentina Risalvato ispred naše zadranke Estere Bajlo i talijanke Martine Di Stefano. Odlični plasman je ostvarila i Ana Vučetić (5.mjesto).
U ženskoj ekipnoj konkurenciji zlato je pripalo Italiji, srebrna je Hrvatska, dok je Španjolska zauzela 3.mjesto u konkurenciji 8 reprezentacija.
Među seniorima u pojedinačnoj kunkurenciji prvo mjesto je osvojio nizozemac Frank Peene, drugi je bio talijanski favorit Filippo Malvagna, dok je treće mjesto zauzeo portugalac Miguel Guimaraes. Odlični plasman je ostvario zadranin Dubravko Pejdo (5.mjesto).
U ekipnoj konkurenciji zlato je pripalo nizozemcima, srebrni su portugalci, dok su treći bili talijani. Hrvatska je zauzela dobro 8.mjesto u vrlo jakoj konkurenciji među dvadeset i jednom reprezentacijom.
Iduće se godine ovo natjecanje seli u Španjolsku ako ne dođe do promjena u kalendaru natjecanja Međunarodne Federacije.

REZULTATI POJEDINAČNO SENIORKE

 1. VALENTINA RISALVATO (ITALIA) – 13 neg. bodova
 2. ESTERA BAJLO (HRVATSKA) – 34 neg.bodova
 3. MARTINA DI STEFANO (ITALIA) – 35 neg.bodova

5.ANA VUČETIĆ

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
 1. ARDENA BAJLO

16.JAGODA RAZUM

17.MARINA MAVRINAC MATULJA

REZULTATI EKIPNO SENIORKE

 1. ITALIJA – 5 neg.bodova

2.HRVATSKA – 11 neg.bodova

 1. ŠPANJOLSKA – 14 neg.bodova

REZULTATI POJEDINAČNO SENIORI

 1. FRANK PEENE (NIZOZEMSKA) – 42 neg.bodova
 2. FILIPPO MALVAGNA (ITALIA) – 54 neg.bodova
 3. MIGUEL GUIMARAES (PORTUGAL) – 68 neg.bodova
 4. DUBRAVKO PEJDO
 5. DAVID PINEZIĆ
 6. ARSEN RADINOVIĆ

REZULTATI EKIPNO SENIORI

1.NIZOZEMSKA – 15 neg.bodova

2.PORTUGAL- 16 neg.bodova

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
 1. ITALIJA – 17 neg.bodova
  ….8.HRVATSKA

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana