STARTALA FEEDER LIGA HRVATSKE

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : FEEDER INTERNET

STARTALA FEEDER LIGA HRVATSKE

GAREŠNICA (14. i 15. 5.) – Prva dva kola Hrvatske feeder lige održana su na jezeri Skresovi u Garešnici. Ove godine u ligi se natjeće jedanaest ekipa, koje se bore za naslov prvaka države i plasman u reprezentaciju, koja bi nagodinu trebala braniti boje hrvatskog feeder ribolova na svjetskom prvenstvu koje se 2023. (po zadnje objavljenom kalendaru svjetske ribolovne federacije za slatkovodni ribolov – FIPSed) planira održati u Ukrajini. Jasno je svima da je održavanje tog SP već sada pod velikim upitnikom s obzirom da je malo vjerojatno da će se do tada smiriti situacija i rat u Ukrajini. Hoće li alternativa za održavanje feeder svjetskog prvenstva biti Irska, Srbija ili Engleska, odnosno neka od tih zemalja, koje su se kandidirale za domaćinstvo SP u feederu 2024. godine vidjet će se.

Vratimo se domaćem feeder prvenstvu, koje je počelo s prva dva kola na jezeru Skresovi u Garešnici. Skresovi su se ponovo (poslije lanjskog Dunavsko-jadranskog kupa u feeder ribolovu) pokazali kao odlična staza za ovako jaka natjecanja u ovoj tehnici. Lovljena je babuška i šaran, uglavnom negdje iza i na sredini jezera. Ulovi su u oba kola bili veoma dobri.

U prvom kolu slavila je ekipa Internad Varaždin s 8 bodova i 51.882 grama ulova, dok su u drugom kolu prvi bili feederaši TSH Matchfishing Čakovec. U drugom kolu Čakovčani i Varaždinci izmjenili su pozicije. Čakovčani su bili prvi, a Vraždinci drugi. Poslije dva kola obje ekipe imaju isti broj bodova, ali na čelu tablice je ekipa Interland Varaždin s obzirom na veću ukupnu kilažu ulovljene ribe. Na trećem mjestu, u ukupnom poretku, poslije dva garešnička kola feeder prvenstva Hrvatske, nalazi se ekipa ŠRD Interland Čakovec.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Pojedinačno u vodstvu je Petar Selinger (Čakovec Interland) sa 4 boda i ukupno ulovljenih 36.062 grama ribe. Još su tri natjecatelja na čelu tablice sa po 4 boda, ali slabijom ukupnom kilažom u odnosu na vodećeg Selingera. To su: Dalibor Markotić (Šaran Zaprešić), Marijan Sraga (Interland Varaždin) i Davor Kolmanić (TSH Matchfishing Sensas Čakovec).

Za dva tjedna slijede treće i četvrto kolo Hrvatske feeder lige i to na Selnici.

TABLICA POSLIJE DVA KOLA

  1. Interland Varaždin 3
  2. TSH Matcfishing Sensas Čakovec 3
  3. Čakovec Interland 6
  4. Šaran Zaprešić 9
  5. Smuđ Draškovec 10
  6. Rak Rakitje 13
  7. Klen Colmic Sveta Marija 13
  8. Odra Velika Gorica 15
  9. Jastrebarsko 18
  10. Deverika Draž 21
  11. Korana Karlovac 21

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana