PRVENSTVA HRVATSKE MASTERS, VETERANI, INVALIDI

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : SINIŠA SLAVINIĆ I INTERNET

Štajduhar u vodstvu u kategoriji „masters“

GAREŠNICA (21. i 22. 5.) – Nastavak prvenstva Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak za kategorije ribolovaca masters (ribolovci starosti 55-65 godina), veterani (ribolovci +65) i za osobe s invaliditetom, održano je na jezeru Skresovi u Garešnici.

Poslije trećeg i četvrtog kola u Hrvatskoj ligi za kategoriju masters u vodstvu je član ŠRD Ilova Garešnica Dražen Štajduhar. Do sada je u prvenstvu uknjižio četvrto i tri prva mjesta. Na jezeru Skresovi, osvojio je dva prva sektorska mjesta održavši ostatku društva pravu malu školu ribolova match tehnikom. I u trećem i u četvrtom kolu bio je prvak staze. U trećem kolu sa 14.410 grama ulova, a u četvrtom sa 10.995 grama.

Poslije natjecanja na garešničkim Skresovima na drugom mjestu prvenstvene tablice trenutno je Damir Škorić (ŠRK Varaždin Interland) s 2,5 boda manje od vodećeg Štajduhara, dok je na trećoj poziciji Siniša Glavaš (ŠRK Varaždin Interland) s 10 bodova.

Ove godine u Masters ligi se natjeće 21 natjecatelj, koji se bori za naslov prvaka Hrvatske i ulazak u reprezentaciju (prvih pet) Hrvatske, koja će nagodinu nastupiti na svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Konkurencija u ligi nije bila nikad jača.

TABLICA MASTERS LIGE

  1. Dražen Štajduhar, Ilova Garešnica 5
  2. Damir Škorić, Varaždin Interland 7,5
  3. Siniša Glavaš, Varaždin Interland 10
  4. Ivica Vrabec, Peski Đurđevac 12
  5. Marijan Mutak, Mura Mursko Središće 13,5

Kod veterana vodi Dolenec

Na Skresovima su u trećem i četvrtom kolu štapove ukrstili i najbolji hrvatski veterani u lovu ribe udicom na plovak. Za naslov prvaka Hrvatske ove godine se bori sedamnaest ribolovaca starijih od 65 godina. Poslije četiri kola u vodstvu je Željko Dolenec (ŠRD Som Kotoriba), koji je na Skresovima uknjižio dvije sektorske pobjede. U prva dva kola bio je dva puta treći i na čelu tablice je trenutno sa 6,5 bodova. S bodom zaostatka, na drugoj piziciji je Petar Bašić (Piškor Zagreb), dok je na trećoj poziciji sa 8,5 bodova Vladimir Hartek (Sveti Petar Zagreb). Veoma mala bodovna razlika navješćuje uzbudljiv nastavak veteranskog prvenstva Hrvatske i kola lige koja su na rasporedu u srpnju u Ivancu.

TABLICA VETERANI

  1. Željko Dolenec, Som Kotoriba 6,5
  2. Petar Bašić, Piškor Zagreb 7,5
  3. Vladimir Hartek, Sveti Petar Zagreb 8,5
  4. Mišo Minanov, Klen Majur 8,5
  5. Stjepan Meseš, Bačica ELDA Cernik 13,5

U prvenstvu Hrvatske za invalide vodi Rošić

Poslije četiri kola Prvenstva Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak za osobe s invaliditetom u vodstvu je Mensur Rošić (Mura Mursko Središće) koji je u trećem i četvrtom kolu na Skresovima uknjižio prvo i drugo mjesto. U prva dva kola je bio dva puta drugi, tako da je trenutno vodeći sa 7 bodova, odnosno sa 6 bodova prednosti pred drugoplasianim Ivicom Boninom Hasanom (Varaždin Interland), koji ima 13 bodova, odnosno bod prednosti ispred trećeplasiranog Željka Kljajića (Ilova Garešnica).

Ove godine u jedinstvenoj ligi za osobe s invaliditetom natjeće se jedanaest ribolovaca. Preostala su još dva kola, u srpnju u Ivancu.

U sve tri kategorije ribolovci se bore za ulazak u reprezentaciju koja će nagodinu nastupiti na Svjetkim prvenstvima masters, veterani i invalidi u Francuskoj.

TABLICA PH INVALIDI

  1. Mensur Rošić, Mura M. Središće 7
  2. Ivica Bonino, Varaždin Interland 13
  3. Željko Kljajić, Ilova Garešnica 14
  4. Dražen Filipović, Ludbreg 21
  5. Nikola Geček, Ivanec 24

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana