SVJETSKA RIBOLOVNA FEDERACIJA

2 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: SINIŠA SLAVINIĆ

Suspendirani ribolovci Rusije i BjelorusijeSuspendirani ribolovci Rusije i Bjelorusije

Svjetska ribolovna konfederacija CIPS donijela je na svom sastanku održanom u Rimu 1. ožujka 2022. odluku o suspenziji prava nastupa ribolovaca, nacionalnih reprezentacija i ekipa iz Rusije i Bjelorusije, na svim svjetskim i europskim prvenstvima odnosno međunarodnim prvenstvima koja organiziraju međunarodne federacije članice CIPS ove godine. Rezultat je to agresije i napada Rusije, uz podršku Bjelorusije, na Ukrajinu. O toj odluci, nacionalne ribolovne saveze Rusije i Bjelorusije, kao i ostale članice CIPS, obavijestio je prof. Ugo Matteoli, predsjednik svjetske ribolovne federacije za slatkvodni ribolov (FIPSed), naglasivši da je najplementija zadaća CIPS-e unapređivanje mira i razumijevanja među ljudima u skladu s principima olimpijskih ideala.

Preporuka za ovakvu odluku stigla je i iz Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Zabrana nastupa vrijedi do daljnjeg, a zbog tragičnog i strašnog rata koji se odvija na tlu Ukrajine, svjetska prvenstva koja su ove godine trebala biti održana u Ukrajini u organizaciji svjetske ribolovne federacije za slatkovodni ribolov (FIPSed) održat će se u drugim zemljama.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

svjetsko prvenstvo u feeder ribolovu za nacije neće se održati u srpnju, kako je bilo predviđeno u Kijevu na Dnjepru, već 8. i 9. listopada 2022. u Belgiji. Ukrajina će, kako poručuju čelni ljudi FIPSed biti domaćin svjetskim feederašima, promjene li se prilike 2023.

U Ukrajini je ove godine, u rujnu, na jezeru Trident trebalo biti održano i 22. svjetsko prvenstvo u šaranskom ribolovu. Na žalost to, zbog rata, neće biti moguće, pa će svjetska ribolovna federacije najbolje šaranaše svijeta ove godine okupiti u nekoj drugoj zemlji. Datum održavanja ostaje isti, 22. do 24. rujna, a koja će to zemlja biti (i hoće li se uopće naći domaćin) svjetska ribolovna federacija će na vrijeme javiti svim zemljama sudionicama.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana