SVJETSKO PRVENSTVO U FEEDER RIBOLOVU „SLOBODNIM STILOM“

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: INTERNET

Mađari svjetski prvaci

MOKOPANE (3. i 4. 12. 2022.) – Zahvaljujući svjetskoj ribolovnoj federaciji za slatkovodni ribolov (FIPSed) posljdnjih godina došlo je do prave inflacije disciplina u kojima federacija organizira svjetska prvenstva. Među njima je i „Free Style Method Feeder“ u kojem je nedavno održano drugo svjetsko prvenstvo. To je bilo ujedno i zadnje natjecanje koje je ove godine na svjetskoj sceni organizirala svjetska federacija. Svjetsko prvenstvo u method feederu „slobodnim stilom“ održano je u Južnoafričkoj Republici na već poznatom jezeru Nyl Biodiversity Dam i okupilo je devet reprezentacija.

Prvenstvo je proteko u znaku Mađara koji su poslije dva dana ribolova krupnih i europljanima „neobičnih“ riba (iz porodice somova), ali i krupnih šarana, uvjerljivo osvojili naslov svjetskih prvaka sa 18 boodva. Drugo mjesto na svijetu osvojili su Nijemci, a treće Česi.

U pojedinačnom poretku svjetski prvak u „Free Style Method Feederu“ za 2022. godinu postao je Mađar Peter Bako sa dvije sektorske pobjede i ukupno ulovljenih 168,28 kg ribe.

Po nedavno objavljenom kalendaru FIPSed natjecanja za 2023. godinu Svjetske ribolovne federacije, dogodine će se feedetaši u „Free Style Method Feederu“ okupiti na svjetskom prvenstvu ponovo u Južnoafričkoj Republici., 9. i 10. prosinca. Prema objavljenim podacima, ukoliko se nešto nepromijeni, lovit će ponovo na jezeru Nyl Dam.

TABLICA SP

  1. Mađarska 18
  2. Njemačka 28
  3. Češka 33
  4. Rumunjska 33
  5. Litva 47
  6. Slovačka 52
  7. Južnafrika 61
  8. Italija 71
  9. Bugarska 83
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana