KOMPLETIRANE REPREZENTACIJE ZA 2023.GODINU

2 min read

Piše: Arsen

Makarska je već tradicionalno bila domaćin razigravanja za popunu reprezentacija u kategorijama koje love sa obale.
Ove godine razigravale su seniorke, seniori i veterani dok su reprezentacije U-16 i U-21 već prije formirane. Na ovom natjecanju imaju pravo nastupa reprezentativci koji nisu uspjeli potvrditi taj status preko nastupa na SP-u i Državnom Prvenstvu i drugi natjecatelji koji su na Državnom Prvenstvu ostvarili plasman među prvih pet pojedinačno.
Natjecanje se sastoji od četiri lova svaki u trajanju od četiri sata raspoređena u tri ribolovna dana. Prvi je bio popodnevni lov u petak, pa je slijedila subota sa jutarnjim i popodnevnin lovom dok je u nedjelju jedan jutarnji lov zaključio takmičenje. Popodnevni lov se odvijao jedan dio po mraku, što se obično ne prakticira na našim natjecanjima. Zone lova su bile plaže u Tučepima, Makarskoj i Podgori.


U kategoriji seniorka, za dva slobodna mjesta u reprezentaciji su razigravale Ana Vučetić (PŠRK “STOBREČ” STOBREČ), Jagoda Razum (ŠRD “ULIGNA” KUKLJICA), Vesna Pribilović ( SRU”PODLANICA” BIOGRAD), Gordana Sikirić (ŠRD “ZUBATAC” ZADAR) i Veronika Kirinčić ( SRD “VELA STEN ” ČIŽIĆI 2000).
Kod seniora su Denis Županec (ŠRD “ARBUN” PUNAT), Igor Lakić (ŠRD “ZUBATAC” ZADAR) i Josip Tadin ( KŠR “NEBOJSIJA” KAŠTEL KAMBELOVAC) razigravali za jedno slobodno mjesto.


Veterani su bili najbrojniji.Tamo se šest natjecatelja borilo za četiri mjesta. To su bili Mihajlo Skandović (ŠRD “LUBEN” RIJEKA), Tomo Strossmayer ( SRK ” MEDUZA” ROVINJ), Osman Tabaković (KŠR “ULJANIK” PULA), Mladen Bajlo (ŠRD “ZUBATAC” ZADAR), Boris Jelenić (ŠRD “ZUBATAC” POREČ) i Dalibor Brajković (DSRŠAV “GALEB” RAŠA).
Što se tiče ribolova lovilo se najviše bugve, špare, batoglavce, kneze i arbune. Koristili su se predvezi dužine od 50 cm pa sve do 100 cm, izrađeni od fluorocarbona debljine 0.12- 0.15 mm. sa plutajućim dodacima. Nisu bila potrebna daleka zabacivanja i sve se odvijalo do 60 metara od obale. Prva dva lova su odrađena po solidnim vremenskim uvjetima, dok su ostala dva obilježili jugo i kiša.
Nakon četiri lova, kod seniorka reprezentaciju su potvrdile reprezentativke Ana Vučetić i Jagoda Razum. Kod seniora je Denis Županec isto tako “ostao” reprezentativac, dok kod veterana su Mihajlo Skandović, Mladen Bajlo, Tomo Strossmayer i Boris Jelenić popunili četiri slobodna mjesta u reprezentaciji. Seniori i seniorke će nastupiti iduće godine u Italiji na Siciliji, dok će veterani otputovati u daleki Mexico.

REZULTATI SENIORKE

  1. ANA VUČETIĆ – 7 neg. bodova
  2. JAGODA RAZUM – 11 neg. bodova
  3. VERONIKA KIRINČIĆ – 12 neg. bodova
  4. GORDANA SIKIRIĆ – 13 neg. bodova
  5. VESNA PRIBILOVIĆ – 17 neg. bodova

REZULTATI SENIORI

  1. DENIS ŽUPANEC – 5 neg. bodova
  2. IGOR LAKIĆ – 8 neg. bodova
  3. JOSIP TADIN – 11 neg. bodova

REZULTATI VETERANI + 55

  1. MIHAJLO SKANDOVIĆ – 9 neg. bodova
  2. MLADEN BAJLO – 11 neg. bodova
  3. TOMO STROSSMAYER – 14 neg. bodova
  4. BORIS JELENIĆ – 15 neg. bodova
  5. DALIBOR BRAJKOVIĆ – 16 neg. bodova
  6. OSMAN TABAKOVIĆ – 18 neg. bodova
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana