SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U FEEDER RIBOLOVU

2 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: MATCH FISHING I FEEDER HRVATSKA

Nizozemci svjetski klupski prvaci

LOREO (9. i 10. travnja) – Peto svjetsko klupsko prvenstvo u feeder ribolovu okupilo je na kanalu Bianco, nedaleko Venecije 43 ekipe iz 23 države. Hrvatski klupski ribolov u ovoj disciplini predstavljale su naše najbolje feederaške ekipe SRD Smuđ Draškovec i TSH Sensas Matchfishing Čakovec. Bilo je to za njih i više nego odlično iskustvo, pogotovo što se lovilo na relativno teškoj stazi kanala Bianco u kojem su uz krupnu deveriku i drugu bijelu ribu, lovljeni i krupni primjerci cipala. U veoma jakoj konkurenciji, poslije dvodnevnih nadmetanja ekipa Smuđa iz Draškovca osvojila je 32. mjesto na svijetu sa 135 bodova, a feederaši iz Čakovca su 37. sa 143 boda.

Prvog dana Čakovčani su bli 32., a Draškovčani 38, dok su drugog dana nadmetanja Draškovčani osvojili 20., a Čakovčani 33 mjesto.

Na kraju je slavila izvrsna ekipa JWP Waterservice iz Nizozemske sa 36 bodova i ukupno ulovljenih 38.880 grama ribe. Nizozemci su oba dana osvojili prvo mjesto, tako da dileme u konačnici nije bilo. Ostavili su iza sebe drugoplasirane Mađare, ekipu Maros Walter Land Feeder Team za dvadeset bodova razlike. Spomenimo Mađari su do sada osvajali naslove najboljih feederaša, a u njihovim redovima je i alfa i omega ove ekipe Walter Tamas, inače i plovkaroški reprezentativac i ovajač svjetskih odličja za Mađarsku. Treće mjesto osvojila je ekipa iz Austrije Team ASV.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Sljedeće godine svjetsko klupsko prvenstvo u feeder ribolovu bit će održano u Irskoj.

TABLICA SP

  • 1. JWP Waterservice, Nizozemska 36
  • 2. Maros Walter Land Feeder, Mađarska 57
  • 3. Team ASV, Austrija 64
  • 4. Team Feederman, Litva 65
  • 5. Preston Inovation, Nizozemska 67
  • 32. SRD Smuđ Draškovec, Hrvatska 135
  • 37. TSH Sensas Matchfishing Čakovec, Hrvatska 143

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana