HRVATSKA SPIN LIGA

2 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: MIRKO HANŽEKOVIĆ

Godina Jasmina Subašića

PLEŠĆE (9. i 10. 4.) – Ovogodišnje izdanje Hrvatske spin lige protiče u znaku veterana ove lige – Jasmina Subašića. Japi je uvjerljivo odlovio i treće i četvrto kolo prvenstva Hrvatske u spin ribolovu pastrve umjetnim mamcem s obale na rijeci Čabranci. Poslije prvog i drugog mjesta na Butižnici u Kninu, Japi je i na Čabranci bio drugi i prvi. Sada je, ne samo na čelu tablice, već i uvjerljivo na čelu sa 6 bodova i s 11 bodova prednosti pred drugoplasiranim Borisom Šiljegom iz Knina. Trećeplasirani na tablici, Željko Kuk (UŠRIDRRH Zagreb), ima 21 bod.

Dakako i u ova dva kola trebala je sretna ruka da se izvuče što bolji izlazak na vodu, ali još više znanje i iskustvo, pogotovo u trećoj i četvrtoj „gari“ četvrtog kola. Treće kolo završilo je nevremenom uz snijeg, ali Čabranka je u četvrtom kolu, u nedjelju, dočekala spineraše gotovo idealnog vodostaja. Ribolov na Čabranci se odvijao po sunčanom vremenu, a slab vjetar je ojačao tek pred kraj natjecanja. Ribolov je bio teži, a lovilo se puno manje. Bilo je ribolovaca koji su u pojedinim izlascima ostali bez ulova. No, to je Čabranka, prelijepa i zahtijeva, ali voda na koju se uvijek rado dolazi. Treba je poznati i dobro poznavati startne pozicije, da bi se ostvario ulov poneke pastrve.

U trećem kolu najbolji je bio državni prvak i višestruki reprezentativac u spin ribolovu Kninjanin Boris Šiljeg s 9 bodova i 19 ulovljenih pastrva. Drugo mjesto osvojio je Jasmin Subašić sa 18 bodova i 13 ulovljenih riba, dok je treći bio Hrvoje Kuzmić iz koprivničke Šoderice s 20,5 bodova i 11 riba.

Dan kasnije, u četvrtom kolu stari lisac Jasmin Subašić osvojio je prvo mjesto sa 18 bodova i 11 riba. Drugi je bio Željko Kuk (UŠRIDDRH Zagreb) sa 18,5 bodova i 7 riba, a treći Leo Lukač (Pastrva Sirač) s 21 bodom i 5 pastrva.

Prvenstvo se nastavlja 21. i 22. svibnja, kada će se peto i šesto kolo Hrvatske spin lige održati na Dobri u Ogulinu.

TABLICA PH POSLIJE ČETIRI KOLA

  1. Jasmin Subašić, Pastrva Sirač 6
  2. Boris Šiljeg, Krka Knin 17
  3. Željko Kuk, UŠRIDRRH 21
  4. Hrvoje Kuzmić, Šoderica Koprivnica 21,5
  5. Karlo Rostaš, Piškor N. Zagreb 22
  6. Leo Lukač, Pastrva Sirač 28
  7. Mirko Hanžeković, Šoderica Koprivnica 30
  8. Nikola Špoljar, Piškor N. Zagreb 30
  9. Mario Matijašić, Ogulin 31,5
  10. Matko Šugić, Pastrva Sirač 33
  11. Mihael Hunjadi, Štuka D. Dubrava 38
  12. Benjamin Heđa, TSH Čakovec 44
  13. Dominik Jaković, Šoderica Koprivnica 50
  14. Filip Reberski, Špansko Zagreb 52
  15. Mijo Boras, Peščenica Zagreb 64
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana