STARTALA PRVENSTVA HRVATSKE ZA MLADE RIBOLOVCE

3 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: INTERNET

Prva dva kola na Skresovima

GAREŠNICA (7. i 8. 5.) – Počela su nadmetanja mladih ribolovaca za naslov prvaka Hrvatske i ulazak u reprezentaciju u sve tri uzrasne kategorije (U15, U20 i U25) u lovu ribe udicom na plovak. Prva dva kola lovljena su na jezeru Skresovi u Garešnici, a udarna tehnika je, dakako bila – match. Lovila se uglavnom babuška i poneki šaran. Dosta daleko od obale. Riba je dobro radila, pa se je mlađarija imala priliku pokazati, a bogme se i pokazala. Očito ne moramo strepiti nad budućnošću hrvatskog ribolova udicom na plovak. Već su prva dva kola u Garešnici pokazala da će ovogodišnje prvenstvo biti zanimljivo. Ove godine za sve tri uzrasne kategorije prvenstvo Hrvatske je organizirano kroz osam kola.

U15

U kategoriji U 15 ove godine natjeće se deset kadetkinja i kadeta. Poslije prva dva kola povela je Ivana Pozderec, članica ŠRK Klen Sveta Marija. Ivana je prvog dana bila treća, a drugog druga u svom sektoru. Ukupno je ulovila 12.395 grama ribe i na čelu tablice je sa 3,5 boda, koliko ima i drugoplasirani Franko Žili (ŠRD Slavnac Lipik), ali s manjim ukupnim ulovom (12.245 g). Oboje natjecatelja je tek s pola boda prednosti ispred trećeplasirane Čakovčanke Dore Kolmanić, koja je prvog dana bila prva, a drugog šesta u sektoru.

TABLICA U 15

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
  1. Ivana Pozderec, ŠRK Klen Sv. Marija 3,5
  2. Franko Žili, ŠRD Slavonac Lipik 3,5
  3. Dora Kolmanić, TSH Sensas Matchfshing Čakovec 4
  4. Dino Slaviček, ŠRK Llen Sv. Marija 5
  5. Lovro Rodek, ŠRK Som Kotoriba 7

U20

U kategoriji ribolovki i ribolovaca do 20 godina starosti (U20) u Garešnici je slavio Marko Horvat član ŠRU Som Kotoriba s dvije sektorske pobjede i ukupno ulovljenih 20.975 grama ribe. Marko je trenutno vodeći s pola boda prednosti pred drugoplasiranim Karlom Strbadom (ŠRU Linjak V. Bukovec), koji je zabilježio drugo i prvo sektorsko mjesto i ima bod prednosti pred trećeplasiranim Fabriciom Ištvanekom (ŠRK Ribomanija Turopolje), koji je bio prvi i četvrti u sektoru.

U kategoriji U20 ove godine se natjeće osamnaest mladih ribolovaca.

TABLICA U20

  1. Marko Horvat, ŠRU Som Kotoriba 1,5
  2. Karlo Strbad, ŠRU Linjak V. Bukovac 2
  3. Fabricio Oštvanek, ŠRK Ribomanija Turopolje 3
  4. Jan Varga, Glavatica Pfeifer TTI Sensas 4,5
  5. Iva Betlehem, TSH Sensas Matchfishing Čakovec 5

U25

Za naslov prvaka Hrvatske u kategoriji U25 ove godine se bori trinaest ribolovaca. Poslije prva dva kola u Garešnici u vodstvu je Oliver Gredičak sa 2 boda. Gredičak je prvog dana na Skresovima bio prvi, a drugog drugi. Ukupno je ulovio 21.165 grama ribe. Dva boda ima i drugoplasirani Mario Matić (ŠRD Bjelovar), ali slabiju „kilažu“ (19.275 grama) u odnosu na Gredičaka. Matić je prvog dana bio drugi, a drugog prvi. Trećeplasirani, Krstijan Komar, također iz ŠRD Bjelovar ima 2,5 boda. Prvog dana je bio treći, a drugog prvi.

TABLICA U25

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
  1. Oliver Gredičak, ŠRK Klen Oroslavje 2
  2. Mario Matić, ŠRD Bjelovar 2
  3. Kristijan Komar, ŠRD Bjelovar 2,5
  4. Vito Frinčić, ŠRK Zagreb 3
  5. Josip Nagy, ŠRD Bjelovar 3

Prvenstvo Hrvatske u15, U18 i U25 se nastavlja 11. i 12. lipnja, kada su treće i četvrto kolo na raspredu na staroj Muri Žabnik.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana