MUŠIČARENJE – KUP JADRANSKO PODUNAVSKIH ZEMALJA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : IVAN KORHNER I MUŠIČAR

Šuća prvak, Ogulinci drugi

PLJEVLJA (2. – 5. 6. 2022.) – Domaćin dvanaestog izdanja Kupa Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju bio je crnogorski ribolovni savez odnosno SRK Lipljen iz Pljevlja. Prvenstvo zemalja EX Jugoslavije, za koje mnogi vole reći da je i Balkansko prvenstvo, održano je na rijeci Ćehotini u Pljevlju. Nastupilo je 19 ekipa i to po četiri iz Slovenije, Crne Gore, Srbije, po tri iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske i jedna iz Makedonije. Uglavnom je riječ o najboljim mušičarskim ekipama s nacionalnih prvenstava pojedinih zemalja. Tako su Hrvatsku predstavljale tri najbolje ekipe iz lanjske Hrvatske mušičarske lige i to: ŠRD Ogulin (Marinko Puškarić, Marko Puškarić, Ante Bazo i rezerva Luka Majetić), ŠRD Cetina 1 Sinj (Joško Šuća, Jure Šuća, Šimun Vugdelija) i ŠRD Cetina 2 (Rino Žuro, Josip Jenjić i Ante Poljak).

Hrvatski mušičari postigli su odlične rezultate. U konkurenciji 57 natjecatelja prvo mjesto je osvojio je naš Jure Šuća (ŠRD Cetina Sinj). Jure je u tri ribolova osvojio 7 sektorskih bodova. Bio je drugi, prvi i šesti. Drugo mjesto je osvojio Nemanja Argakijev (KSR No1 Valjevo) iz Srbije s 8 bodova (2-1-5), dok je treći bio Kemal Ajanović (SRK Lipljen Pljevlja) iz Crne Gore sa 10 bodova (4-3-3). Od ostalih mušičara iz Hrvatske među deset najboljih uspjeli su se plasirati Ante Poljak (ŠRD Cetina 2), koji je osvojio sedmo mjesto sa 17 bodova i Marinko Puškarić (ŠRD Ogulin) koji je osvojio deseto mjesto također sa 17 bodova.

U ekipnom poretku prvo mjesto osvojila je ekipa KŠR No 1 iz Valjeva (Srbija) s 54 boda, a pehar za odlično drugo mjesto otišao je u Hrvatsku. Osvojila ga je ekipa ŠRD Ogulin, koja je osvojila 68 bodova. Treće mjesto osvojila je ekipa SRD Banja Luka (Bosna i Hercegovina) sa 73 boda. Što se tiče ostale dvije mušičarske ekipe iz Hrvatske, ekipa ŠRD Cetina 1 osvojila je dvanaesto, a ŠRD Cetina 2 četranesto mjesto.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Nagrade najbljima uručio je Đorđe Klepić, predsjednik Regionalne ribolovne asocijacije jadransko-podunavskih zemalja (RAJP).

Dogodine, trinaesti Kup jadransko-podunavskih zemalja održat će se u Bosni i Hercegovini.

Poslije proglašenja pobjednika i ceremonije domaćin SRK Lipljen je osigurao svečani ručak za sve natjecatelje i goste u hotelu u Pljevlju uz Kulturno-umjetnički program.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana